Streda 15. 05. 2024 11:24:16 | Meniny má Žofia, Sofia

Grantové programy Nadácie Kia Slovakia pre rok 2023 podporia inkluzívny šport, zelené projekty a technické vzdelávanie

Nadácia Kia Slovakia vyhlasuje grantové výzvy na podporu športovcov so zdravotným alebo mentálnym znevýhodnením, športových podujatí, rozvoja a ochrany životného prostredia a budovanie technických kútikov v materských školách. O granty môžu požiadať záujemcovia do 3. marca 2023. FOTO: Nadácia Kia

Tlačová správa|26. január 2023|11:00:18

Do grantového programu „Inšpirácia pohybom 2023“ sa môžu zapojiť organizácie z celého Slovenska, ktoré aktívne podporujú športovcov s intelektuálnym alebo telesným znevýhodnením. Grant v maximálnej výške 4 000 eur slúži na materiálne zabezpečenie športových aktivít, tréningového procesu a budovanie športovej infraštruktúry. Pre program je vyčlenená celková suma vo výške 100 000 eur.

Podporiť šport v Žilinskom kraji sa nadácia snaží prostredníctvom grantovej schémy „Športové podujatia v regióne 2023“. Finančný príspevok 2 500 eur môžu organizátori športových súťaží, turnajov, pretekov alebo iných športových aktivít použiť na úhradu spotrebného materiálu a zabezpečenie nevyhnutných služieb k športovému podujatiu. Na tento program bolo vyčlenených spolu 25 000 eur.

Neziskové organizácie a školy zo Žilinského kraja môžu žiadať o grant v grantovom programe „Zelené komunity 2023“ vo výške 2 000 eur na revitalizáciu zelených plôch, budovanie prvkov záhradnej a krajinnej architektúry, realizáciu opatrení na zníženie produkcie odpadu a vodozádržných opatrení, podporu včelárstva a enviro-vzdelávania. Celková finančná alokácia programu je 50 000 eur, program je viazaný na odporúčanie zamestnanca Kia Slovakia s. r. o.

Grantový program „Technické kútiky 2023“ je zameraný na rozvoj manuálnych zručností, technického a tvorivého myslenia v materských školách. Tie zo Žilinského kraja môžu získať finančný príspevok vo výške 3 000 eur na úpravu školského priestoru na technický kútik, nákup náradia a spotrebného materiálu. Pre program je určená celková výška podpory 30 000 eur.

Podrobné podmienky grantových programov sú dostupné na webovom sídle www.nadaciakia.sk. Z prijatých projektových žiadostí, ktoré splnia podmienky, budú úspešné projekty vybrané losovaním a v prípade programu „Športové podujatia v regióne 2023“ správnou radou Nadácie Kia Slovakia.

Grantové programy_Nadácia Kia_2023.png


Súvisiaci článok
Nadácia Kia spojila stovky bežcov na pomoc deťom so znevýhodnením
Čítajte viac >

Zdieľať článok

Ďakujeme, že nás čítate. V prípade, že ste našli v článku chybu, napíšte nám na redakcia@sp21.sk

Lock-icon

Pre pridávanie komentárov do diskusie sa musíteprihlásiť