Nedeľa 15. 09. 2024 09:05:27 | Meniny má Jolana

Firmám a živnostníkom sa blíži splatnosť poistného odloženého v novembri 2021

Firmám a samostatne zárobkovo činným osobám, ktoré počas pandémie ochorenia COVID-19 požiadali o odklad poistného v novembri 2021, sa blíži jeho splatnosť.

TASR|3. september 2024|14:30:01

Zdroj: TASR

Súvisiaci článok
SPolupracujeme #19: Hľadáte zamestnanie alebo ponúkate prácu? Poďme spoločne vytvoriť viac príležitostí pre všetkých
Čítajte viac >

Uhradiť ho musia do pondelka 30. septembra. Upozornil na to hovorca Sociálne poisťovne Martin Kontúr.

„Samostatne zárobkovo činné osoby a zamestnávatelia s odloženou splatnosťou majú povinnosť uhradiť platbu poistného za mesiac november 2021 do pondelka 30. septembra 2024. Ak tak neurobia, Sociálna poisťovňa bude zo zákona povinná im predpísať aj penále za dni omeškania a dlžnú sumu poistného a penále vymáhať," uviedol Kontúr.

Doplnil, že pri úhrade poistného za november 2021 je potrebné uviesť variabilný symbol, špecifický symbol v štandardnom tvare 112021 a peniaze poslať na číslo účtu príslušnej pobočky poisťovne.

Kontúr spresnil, že sociálna poisťovňa bude v najbližších dňoch posielať zamestnávateľom aj samostatne zárobkovo činným osobám e-mailové správy, v ktorých ich upozorní na povinnosť úhrady odloženého poistného za predvlaňajší november do konca septembra.

„Upozornenia dostanú tie subjekty, ktorým Sociálna poisťovňa zaslala aj mailovú notifikáciu o zapracovaní čestného vyhlásenia k odkladu splatnosti poistného, teda na nich eviduje e-mailový kontakt," uzavrel.


Súvisiaci článok
Odoprenie či presmerovanie dôchodku má svoj pevný limit. Sociálna poisťovňa upozorňuje na tento dátum
Čítajte viac >

Zdieľať článok

Ďakujeme, že nás čítate. V prípade, že ste našli v článku chybu, napíšte nám na redakcia@sp21.sk

Lock-icon

Pre pridávanie komentárov do diskusie sa musíteprihlásiť