Streda 18. 09. 2024 13:51:03 | Meniny má Eugénia

Diaľničiari investujú tri milióny eur do opráv: Most Podtureň čaká rozsiahla obnova, zlepší bezpečnosť dopravy

Národná diaľničná spoločnosť investuje viac ako tri milióny eur do opravy odvodenia mosta Podtureň na liptovskej časti diaľnice D1.

TASR|14. september 2024|16:30:03

Ilustračné foto. Zdroj: Koláž Žilina SP21/podturen.sk a freepik.com

Súvisiaci článok
Radnica odhalila plány na rekonštrukciu Bulváru: Zmeny zahŕňajú nové povrchy a mobiliár
Čítajte viac >

Prevádzkový riaditeľ Národnej diaľničnej spoločnosti Rastislav Droppa informoval, že obnova je nevyhnutná pre zaistenie bezpečnosti dopravy.

„Navyše, ak by sme včas nezabezpečili opravu, staré odvodnenie by mohlo spôsobiť vážnejšie poškodenie mosta. Oprava by následne bola náročnejšia po finančnej aj technickej stránke," povedal Droppa s tým, že práce spustia v pondelok 16. septembra ráno.

361328.jpg Ilustračné foto. Zdroj: freepik.com

Začiatok opráv diaľničiari naplánovali tak, aby nezasiahli dovolenkové obdobie. Vtedy je úsek D1 využívaný v maximálnej miere aj domácimi a zahraničnými turistami. „Všetky naše plánované opravy nastavujeme tak, aby sa čo najmenej podpísali na plynulosti dopravy," skonštatoval Droppa.

Počas prvej fázy, ktorá sa začína na budúci pondelok 16. septembra, Národná diaľničná spoločnosť opraví pravý jazdný pás, teda pravý most v smere z Liptovského Jána. Najprv sa začnú práce na ľavom jazdnom pruhu a doprava bude vedená v pravom jazdnom pruhu. Následne sa práce presunú na pravý jazdný pruh a doprava bude vedená po už opravenom ľavom jazdnom pruhu. Práce na ľavej strane mosta sú plánované na rok 2025.


Súvisiaci článok
Cyklisti a chodci majú dôvod na radosť. Trasa pod mostami na Ulici Sv. Cyrila a Metoda je prístupná verejnosti
Čítajte viac >

Zdieľať článok

Ďakujeme, že nás čítate. V prípade, že ste našli v článku chybu, napíšte nám na redakcia@sp21.sk

Lock-icon

Pre pridávanie komentárov do diskusie sa musíteprihlásiť