Streda 18. 09. 2024 17:50:03 | Meniny má Eugénia

Cyklisti a chodci majú dôvod na radosť. Trasa pod mostami na Ulici Sv. Cyrila a Metoda je prístupná verejnosti

Ľudia, ktorí sa po meste Žilina pravidelne premávajú na bicykloch, či si radi užijú príjemnú prechádzku, dostali z radnice pozitívnu správu. Cyklotrasa pod mostami na Ulici Svätého Cyrila a Metoda na Vlčincoch je dokončená a otvorená verejnosti.

Michal Szentivanyi|10. september 2024|16:00:05

Zdroj: zilina.sk

Súvisiaci článok
Na konci augusta žilo v meste Žilina a v jej prímestských častiach 80 089 obyvateľov
Čítajte viac >

Mesto Žilina o zásadnom posune v stavebnom procese tejto lokality informovalo cez svoju hovorkyňu Zuzanu Ondrášovú. „Mesto Žilina informuje, že chodník popod mosty na Ulici Svätého Cyrila a Metoda je otvorený pre peších a cyklistov," informovala Ondrášová.

Uzávierku si vyžadovala rekonštrukcia mostov

Chodník bol niekoľko mesiacov uzavretý z dôvodu nevyhnutnej rekonštrukcie mostov na sídlisku Vlčince. S ňou samospráva začala na jeseň minulého roka. Obnovu mostov na Ulici Sv. Cyrila a Metoda plánuje mesto dokončiť v tomto roku.

DSC09560-1366x1366.jpg Zdroj: coplanujezilina.sk

Rekonštrukcia za viac ako 760-tisíc eur

O rekonštrukcii mostov už pred niekoľkými mesiacmi informoval mestský portál coplanujezilina.sk. Projekt rekonštrukcie mostov mesto vyčíslilo na 767 683 eur. „S postupujúcim časom a narastajúcou záťažou sa dostali do nevyhovujúceho stavu, ktorý si vyžadoval rekonštrukciu. Žilinská samospráva aktuálne dokončuje rekonštrukčné práce na vnútorných jazdných pruhoch, pričom v najbližšom období je plánované aj asfaltovanie vozoviek. Realizuje sa aj kompletná oprava odvodnenia a výmena oceľových konštrukcií," informovalo mesto na spomínanom webe.

Predpokladaný termín dokončenia tohto projektu je plánovaný na október roka 2024.


Súvisiaci článok
Cyklotrasu a chodník na Hlbokej ceste v Žiline uzavrú na viac ako rok. Dôvodom sú rekonštrukčné práce na mostoch Sv. Cyrila a Metoda
Čítajte viac >

Zdieľať článok

Ďakujeme, že nás čítate. V prípade, že ste našli v článku chybu, napíšte nám na redakcia@sp21.sk

Lock-icon

Pre pridávanie komentárov do diskusie sa musíteprihlásiť