Streda 18. 09. 2024 13:03:08 | Meniny má Eugénia

Dažde a vietor komplikujú premávku: Polícia varuje vodičov pred nebezpečenstvami na cestách

Polícia upozorňuje na bezpečnosť a ohľaduplnosť na cestách počas silných dažďov.

TASR|13. september 2024|13:30:03

Ilustračné foto. Zdroj: freepik.com

Vodičov vyzýva, aby zvýšili opatrnosť a jazdu prispôsobili povahe vozovky, stavu ciest i svojim schopnostiam a zručnostiam. Riskovať v tomto počasí sa podľa nej nevypláca. Tlačovú agentúru Slovenskej republiky o tom informovala hovorkyňa Prezídia Policajného zboru Martina Sláviková.

„Mohutné dažde v kombinácii so silným vetrom, predovšetkým v západných častiach Slovenska, môžu skomplikovať situáciu v cestnej premávke," pripomenula Sláviková s tým, že polícia situáciu monitoruje.

982.jpg Ilustračné foto. Zdroj: freepik.com

Pred cestou odporúča dôkladne skontrolovať technický stav vozidla, predovšetkým dezén pneumatík. Opotrebované pneumatiky totiž nedokážu dostatočne odvádzať vodu, čo znižuje ich priľnavosť a zvyšuje riziko akvaplaningu či šmyku. Zabúdať netreba ani na kontrolu stieračov, ktoré sú pri zníženej viditeľnosti obzvlášť dôležité. Vodiči by taktiež nemali jazdiť rutinne a spoliehať sa na bežný chod cestnej premávky.

Zabúdať by nemali rovnako ani na dodržiavanie rozostupov, obzvlášť na frekventovaných cestách, či na správne svietenie. Ak je to možné, mali by sa vyhnúť parkovaniu pod stromami.

Zdieľať článok

Ďakujeme, že nás čítate. V prípade, že ste našli v článku chybu, napíšte nám na redakcia@sp21.sk

Lock-icon

Pre pridávanie komentárov do diskusie sa musíteprihlásiť