Streda 18. 09. 2024 13:36:18 | Meniny má Eugénia

Náhly úder chladného frontu dorazil aj na sever. V týchto mestách pocítili teplejšie radiátory

Definitívne ukončenie leta niektorí pocítili na vlastnej koži. Žilina sa totiž dostala do radu miest, kde sa kompetentní rozhodli spustiť testovaciu prevádzku radiátorov. To spôsobilo, že niektorí ich aktivitu pocítili už v piatok 13. septembra. Boli ste medzi nimi aj vy?

Michal Szentivanyi|14. september 2024|18:00:01

Ilustračné foto. Zdroj: Koláž Žilina SP21/freepik.com

Súvisiaci článok
Dažde a vietor komplikujú premávku: Polícia varuje vodičov pred nebezpečenstvami na cestách
Čítajte viac >

O aktivitách spoločnosti MH Teplárenský Holding informoval na svojom webe portál Refresher News. Tá sa v týchto dňoch rozhodla opätovne zapnúť radiatóry vo viacerých slovenských domácnostiach a Žilina nebola výnimkou.

Príčinou bola testovacia prevádzka

Pre milovníkov leta ide o smutnú správu, pretože aj tieto úkony znamenajú definitívny odchod teplých dní a je znakom prvých krokov blížiacej sa zimy. Dôvodom na chvíľkové spustenie radiátorov bola podľa Refresher News skúšobná prevádzka kúrenia.

2149308958.jpg Ilustračné foto. Zdroj: freepik.com

Ak teplota nestúpne nad 13 stupňov Celzia počas dvoch dní, vykurovanie začína svoju etapu

Radiátory tak opäť hriali v Bratislave, Martine, Trnave a v Žiline. Spoločnosť si vybrala cestu skúšobnému plánu z toho dôvodu, aby si obyvatelia vyskúšali funkčnosť svojich tepelných telies. Vykurovanie sa za normálnych okolností iniciuje v prípade, že teplota vonku klesne pod 13 stupňov Celzia a tento stav trvá aspoň dva dni po sebe.

„Dôvodom spustenia vykurovania je vytvorenie podmienok pre odberateľov na odskúšanie svojich technologických zariadení pred vykurovacou sezónou. Súčasne MH Teplárenský Holding reaguje na aktuálne klimatické podmienky s predpoveďou ochladenia a požiadaviek odberateľov o vykurovanie v chladných častiach dňa,“ skonštatovala spoločnosť pre Refresher News.


Súvisiaci článok
Severné Slovensko čakajú ďalšie zrážky. Štát vzhľadom na zlé počasie zverejnil rady, ako sa zachovať pri povodniach
Čítajte viac >

Zdieľať článok

Ďakujeme, že nás čítate. V prípade, že ste našli v článku chybu, napíšte nám na redakcia@sp21.sk

Lock-icon

Pre pridávanie komentárov do diskusie sa musíteprihlásiť