Sobota 14. 09. 2024 17:32:25 | Meniny má Ľudomil

Poľovnícka nedeľa v Múzeu kysuckej dediny: Nezmeškajte deň plný tradícií, prírody a zážitkov

Kysucký skanzen v Múzeu kysuckej dediny ožije v nedeľu 1. septembra 2024 bohatým programom zameraným na poľovníctvo, ktoré sa dnes stáva mostom medzi generáciami.

Monika Bieliková|30. august 2024|09:00:14

Zdroj: Koláž Žilina SP21/kysuckemuzeum.sk

Súvisiaci článok
Krásno nad Kysucou sa rozlúči s letom tradične. Dni mesta sa opäť pýšia bohatým programom
Čítajte viac >

Poľovnícka nedeľa, ktorú organizuje Kysucké múzeum v spolupráci s Poľovníckym združením Starý diel a Obvodná poľovnícka komora Čadca, prinesie návštevníkom jedinečnú možnosť zoznámiť sa s poľovníckymi tradíciami, krásami prírody a dôležitosťou ochrany životného prostredia. Miroslava Jančulová, vedúca správy Múzea kysuckej dediny, o udalosti informovala v tlačovej správe.

Priblíženie významu poľovníctva

Od 10:00 do 15:30 hodiny sa môžu návštevníci tešiť na výstavu poľovníckych trofejí, kde sa predstavia úlovky poľovníkov z okolitých lesov. „Budete mať možnosť zblízka si prezrieť rôzne druhy zveri a dozvedieť sa viac o poľovníctve ako o dôležitej súčasťou starostlivosti o prírodu," doplnila Jančulová.

IMG_20220904_131157.jpg Zdroj: kysuckemuzeum.sk

Strelnica aj vyhliadkové jazdy

Pre tých, ktorí si chcú otestovať svoje zručnosti, bude pripravená strelnica so vzduchovkou. Rodiny s deťmi určite ocenia lesnú pedagogiku, ktorá zábavnou formou priblíži život zvierat a úlohu poľovníkov pri ochrane našich lesov. Počas dňa budú k dispozícii aj vyhliadkové jazdy na Historickej lesnej úvraťovej železnici a drezinou na Sedlo Beskyd, na ktoré sa dá vopred objednať. Po celodennom programe si návštevníci môžu pochutnať na tradičnom poľovníckom guláši, ktorý zahreje a dodá energiu.

Program oživí aj kultúrne vystúpenie – o 13:00 hodine sa uskutoční svätá omša a od 14:00 hodine vystúpi ľudová hudba, ktorá dodá podujatiu autentickú atmosféru.

Poľovnícka nedeľa plagát.jpg Zdroj: kysuckemuzeum.sk


Súvisiaci článok
Vôňa kapustniakov a mletie obilia: Dožinky vo Vychylovke budú pestré, domov si odnesiete aj vlastný kvások
Čítajte viac >

Zdieľať článok

Ďakujeme, že nás čítate. V prípade, že ste našli v článku chybu, napíšte nám na redakcia@sp21.sk

Lock-icon

Pre pridávanie komentárov do diskusie sa musíteprihlásiť