Streda 18. 09. 2024 11:54:22 | Meniny má Eugénia

Zbierka pre Timeu: Pomôžte rodine v núdzi so starostlivosťou o ich ťažko postihnutú dcérku

Spoločnosť 9 Grams Coffee s.r.o. zorganizovala zbierku pre ťažko postihnutú Fazuľku, ktorá trpí hydrocefalom a ďalšími vážnymi zdravotnými problémami. Timea, označená lekármi za medicínsky zázrak, potrebuje 24-hodinovú starostlivosť svojich rodičov, ktorí sa teraz obracajú na verejnosť s prosbou o finančnú pomoc. Získané prostriedky pomôžu zabezpečiť lieky, špeciálnu výživu a ďalšie nevyhnutnosti pre malú Timeu.

Inzercia |13. september 2024|12:00:03

Zdroj: coffeeart.me

Súvisiaci článok
VIDEO TOP BIZNIS ZNAČKA Žilinského kraja: Marián Galuška – Úroveň našich kaviarní je na európskej úrovni
Čítajte viac >

Timea potrebuje vašu pomoc

Keď František a jeho manželka Božena čakali dieťa, nevedeli, či to bude dievčatko alebo chlapček, a tak ich malú lásku nazvali „Fazuľka.“ Hoci tehotenstvo prebiehalo bez komplikácií, ich dcérka Timea sa narodila klinicky mŕtva. Napriek tomu prežila a lekári ju označili za medicínsky zázrak.

„Sme štvorčlenná rodina a každý deň čelíme ťažkým výzvam spojeným so starostlivosťou o našu Timeu, ktorá je ťažko postihnutá. Timea má hydrocefalus, funguje len s 20 % mozgu, nevidí, trpí silnou epilepsiou a dýcha cez tracheostómiu. Potravu prijíma cez hadičku zavedenú priamo do žalúdka a bojuje s deformitami končatín, vykĺbeným bedrovým kĺbom a ťažkou skoliózou,“ priblížil stav svojej dcérky zronený otec.

418635167-1423483458266436-2128333969274537508-n.jpg Zdroj: coffeeart.me

Starostlivosť o Timeu je podľa jeho slov taká náročná, že sa o ňu musia starať obaja, on a jeho manželka Božena, ktorá kvôli zhoršujúcemu sa zraku (má 9 dioptrií) musela opustiť prácu a teraz poberá opatrovateľský príspevok vo výške 675 eur.

„Náš celkový mesačný príjem, vrátane rodinných prídavkov, je približne 880 eur. Z týchto peňazí sa snažíme pokryť všetky náklady – nájom, starostlivosť o nášho syna Lukyho, prevádzku auta, ktoré potrebujeme na prevoz Timey na zdravotné vyšetrenia, benzín, jedlo, lieky a ďalšie nevyhnutnosti,“ opísal životnú situáciu svojej rodiny František a dodal, že aj napriek všetkému sú nesmierne šťastní, že ju majú a môžu sa radovať z každého dňa s ňou.

Napriek tomu, že je František evidovaný na úrade práce, nemá nárok na podporu v nezamestnanosti ani na sociálne dávky, pretože roky venoval starostlivosti o ich dcéru a nespĺňa tak náležité podmienky. Keď musela aj jeho manželka zostať doma, ich finančná situácia sa stala neudržateľnou.

„Situácia nás donútila k zúfalým krokom. Aby sme mali prostriedky na jedlo, lieky a bežné životné náklady, rozhodol som sa žiadať o pomoc priamo na ulici s kasičkou. Každý deň, bez ohľadu na počasie, som stál na ulici s nádejou, že nás ľudia podporia. Musel som prekonať hanbu. Som v takej situácii, že už mi na tom nezáleží. Robím to pre svoju dcéru, pre nič iné,“ uviedol smutný otec Fazuľky.

452704457-880394274135019-8515683869848115916-n.jpg Zdroj: coffeeart.me

Ako zbierka pomôže?

Získané prostriedky umožnia rodičom ťažko postihnutej Fazuľky zaistiť jej potrebné lieky, špeciálnu výživu, jedlo, oblečenie a potrebné zdravotné pomôcky, ako aj zaplatiť náklady na rehabilitácie a ďalšie náklady spojené so zdravotným stavom a sociálnou situáciou rodiny.

„Z celého srdca vám ďakujeme za akúkoľvek pomoc, ktorú nám môžete poskytnúť. Vaša podpora nám pomôže zabezpečiť Timei starostlivosť, ktorú tak veľmi potrebuje, a dá nám šancu dôstojne žiť. Budeme radi, ak s vašimi priateľmi prezdieľate tento príbeh na sociálnych sieťach, nech sa dostane do povedomia čo najviac ľudom,“ odkázal otec štvorčlennej rodiny.

Pomôcť môžete dvoma spôsobmi:

  • priamo na stránke zbierky, kde môžete prispieť ľubovoľnou sumou, aj anonymne – na TOMTO ODKAZE,
  • pri nákupe v e-shope spoločnosti 9 Grams Coffee, kde v poslednom kroku je dobrovoľná možnosť prispieť na zbierku - ľubovoľná, dobrovoľná suma.

Článok vznikol v spolupráci so spoločnosťou 9 Grams Coffee s.r.o.


Súvisiaci článok
Školský swap v Žiline: Príďte vymeniť nepotrebné pomôcky za nové a užite si hudobný program
Čítajte viac >

Zdieľať článok

Ďakujeme, že nás čítate. V prípade, že ste našli v článku chybu, napíšte nám na redakcia@sp21.sk

Lock-icon

Pre pridávanie komentárov do diskusie sa musíteprihlásiť