Streda 18. 09. 2024 11:20:21 | Meniny má Eugénia

Vrhnite sa na kreslené dobrodružstvá v Oravskej knižnici. Rozbehla sa súťaž o cenu Antona Habovštiaka

Ak ste zaľúbení do kreslených príbehov s textovými bublinami a zaujímavými zápletkami, Oravská knižnica Antona Habovštiaka vám svojou súťažou významne zdvihne náladu. Inštitúcia sa v spolupráci so Sestrami Jančovými rozhodla vyhlásiť literárno-výtvarnú súťaž o najlepší kreslený komiks pre žiakov 2. stupňa základných škôl a prímy až kvarty osemročných gymnázií.

Michal Szentivanyi|14. september 2024|16:00:10

Ilustračné foto. Zdroj: Koláž Žilina SP21/freepik.com

Súvisiaci článok
Knihy na dosah pre každého: Kysucká knižnica otvára bibliomat aj artotéku
Čítajte viac >

Súťaž Oravský komiks o cenu Antona Habovštiaka je opäť tu a prebieha od stredy 11. septembra do stredy 13. novembra 2024. Knižnica o konaní súťaže informovala na svojom webe.

2150347309.jpg Ilustračné foto. Zdroj: freepik.com

Podmienky súťaže

Účastníci súťaže musia byť žiaci 2. stupňa základných škôl, čo je 5. až 9. ročník a prímy až kvarty osemročných gymnázií. Rozmer súťažných prác je daný na jeden list formátu A3. Akceptované budú výtvarné spracovania vo forme kresby, maľby, kombinovaných techník vo farebnom i čiernobielom vyhotovení.

Pre mladých súťažiacich však bude veľmi dôležitá téma. Zoznámia sa s troma vybranými povesťami Antona Habovštiaka. Ide o príbehy o chrapinoskovi, o topeľcoch a Krivské jablká. Minimálne jednu z nich individuálne (nie v skupinách) spracujú vo forme komiksu. Komiks však musí obsahovať aj text v bublinkách vrátane nárečových slov. Súťaž je neanonymná a každý súťažiaci je povinný svoju súťažnú prácu označiť na rube čitateľne všetkými potrebnými údajmi. Príhlašku do súťaže môžete vyplniť na TOMTO ODKAZE.

2150503200.jpg Ilustračné foto. Zdroj: freepik.com

Kto bude diela hodnotiť?

Súťažné práce budú hodnotené trojčlennou odbornou porotou, ktorú vymenuje riaditeľ knižnice. Zo všetkých prác určí porota jednu víťaznú prácu osobitne pre každú z troch vybraných povestí.

Vyhodnotenie súťaže a vyhlásenie výsledkov prebehne v stredu 27. novembra 2024 v Oravskej knižnici Antona Habovštiaka. Podujatie z verejných zdrojov podporil aj Fond na podporu umenia. Výstavu súťažných prác budete potom môcť sledovať od stredy 27. novembra do utorka 31. decembra 2024.

plagat_komiks.jpg Zdroj: oravskakniznica.sk


Súvisiaci článok
Tajomstvá kaligrafie v Kysuckom múzeu: Objavte ich spolu s vašimi deťmi
Čítajte viac >

Zdieľať článok

Ďakujeme, že nás čítate. V prípade, že ste našli v článku chybu, napíšte nám na redakcia@sp21.sk

Lock-icon

Pre pridávanie komentárov do diskusie sa musíteprihlásiť