Sobota 07. 09. 2024 19:21:21 | Meniny má Marianna

Vláda zvažuje daň z bankových transakcií. Môže vážne poškodiť podnikateľov aj občanov

Nová daň z bankových transakcií by mohla výrazne poškodiť podnikateľský sektor, ktorý platby dodávateľom a mzdy zamestnancom vypláca takmer výlučne elektronickou formou.

TASR|20. júl 2024|14:02:20

Ilustračné foto. Zdroj: freepik.com

Súvisiaci článok
SPolupracujeme #17: Hľadáte zamestnanie alebo ponúkate prácu? Poďme spoločne vytvoriť viac príležitostí pre všetkých
Čítajte viac >

Vo veľkej miere budú ovplyvnení aj bežní občania, vyjadrila sa v piatok 19. júla v súvislosti s možným zavedením novej dane Asociácia zamestnávateľských zväzov a združení Slovenskej republiky.

„Zvýšené náklady za transakcie budú zároveň viesť k zvýšeniu poplatkov za existujúce produkty a služby, na čo doplatia predovšetkým občania. Môže to taktiež viesť k používaniu iných alternatívnych foriem financovania, čo v konečnom dôsledku zníži transparentnosť celého finančného systému, ako aj zníži životnú úroveň obyvateľstva," uviedla Asociácia zamestnávateľských zväzov a združení Slovenskej republiky.

Vláda by sa v rámci konsolidácie verejných financií mala podľa asociácie venovať znižovaniu výdavkov štátneho rozpočtu a nie zavádzaniu nesystémových riešení. „Zároveň si dovoľujeme dodať, že s cieľom, aby boli negatívne dosahy čo najnižšie, by vládni predstavitelia mali rozhodne o podobných návrhoch rokovať aj so zástupcami zamestnávateľov, ktorých sa toto opatrenie bytostne dotýka a ktorí to v konečnom dôsledku zaplatia," uzavrela asociácia.


Súvisiaci článok
Státisícové pokuty v Žilinskom kraji. Neprimerané poplatky za autobusové spoje zalarmovali protimonopolný úrad
Čítajte viac >

Zdieľať článok

Ďakujeme, že nás čítate. V prípade, že ste našli v článku chybu, napíšte nám na redakcia@sp21.sk

Lock-icon

Pre pridávanie komentárov do diskusie sa musíteprihlásiť