Pondelok 20. 05. 2024 04:38:25 | Meniny má Bernard

Kamionista sa dopustil závažného prehrešku. Pri Martine nafúkal viac ako jedno promile

O neprípustnosti alkoholu za volantom sa píše prakticky denne, no stále sa nájdu jedinci, ktorí sa napriek tomu rozhodnú sadnúť si za volant. Jeden z nich bol odhalený na diaľnici pri Martine v smere na Žilinu a polícia mu to spočítala.

Michal Szentivanyi|9. máj 2024|09:30:02

Ilustračné foto. Zdroj: TASR

Súvisiaci článok
Opitá 58-ročná žena prekročila povolenú rýchlosť. Policajti jej zadržali vodičský preukaz
Čítajte viac >

O prípade informovala hovorkyňa Krajského riaditeľstva Policajného zboru v Žiline, Gabriela Kremeňová. „Obvineniu z prečinu ohrozenia pod vplyvom návykovej látky čelí 46-ročný vodič, z okresu Martin. Obvinený muž v pondelok 6. mája v čase okolo 20:55 hodine viedol po ceste I/18 v meste Martin v smere na Žilinu, nákladné motorové vozidlo značky Iveco," popísala prípad Kremeňová.

Muža prezradil priestupok v cestnej premávke

Následne bol z dôvodu, že sa dopustil priestupku v cestnej premávke zastavený policajnou hliadkou z Obvodného oddelenia Policajného zboru Martin – západ. „Počas kontroly sa vodič podrobil dychovej skúške s pozitívnym výsledkom 0,80 miligramu na liter, čo je v prepočte 1,67 promile alkoholu vo vydychovanom vzduchu. Policajti obvinenému mužovi obmedzili osobnú slobodu a bol eskortovaný na príslušné policajné oddelenie za účelom vykonania ďalších procesných úkonov," doplnila hovorkyňa Gabriela Kremeňová.

Hrozia mu 2 až 5 rokov za mrežami

Vyšetrovateľ Policajného zboru následne spracoval podnet návrhu na podanie obžaloby na vodiča. „V uvedenom prípade hrozí obvinenému mužovi trest odňatia slobody na 2 až 5 rokov, keďže pri výkone jeho zamestnania je vplyv návykovej látky obzvlášť nebezpečný," uzavrela Kremeňová.


Súvisiaci článok
Žilinčan šoféroval na kradnutom aute. Narazil do stĺpa a nafúkal viac ako jedno promile
Čítajte viac >

Zdieľať článok

Ďakujeme, že nás čítate. V prípade, že ste našli v článku chybu, napíšte nám na redakcia@sp21.sk

Lock-icon

Pre pridávanie komentárov do diskusie sa musíteprihlásiť