Pondelok 20. 05. 2024 05:03:20 | Meniny má Bernard

Policajti odhalili ďalších nezodpovedných vodičov. Alkohol za volantom požilo viac ako tridsať z nich

Alkohol za volant nepatrí a to isté týždeň čo týždeň pripomína aj polícia v rámci Žilinského kraja. Žiaľ, aj počas posledných siedmich dní sa objavilo niekoľko takých, ktorí prísne pravidlá a zákony ignorujú. Polícia ich tak prichytila priamo pri čine.

Michal Szentivanyi|9. máj 2024|09:00:48

Ilustračné foto. Zdroj: TASR/František Iván a freepik.com

Súvisiaci článok
Opitá 58-ročná žena prekročila povolenú rýchlosť. Policajti jej zadržali vodičský preukaz
Čítajte viac >

Policajti v Žilinskom kraji s cieľom pozitívne ovplyvniť bezpečnosť a plynulosť cestnej premávky vykonávajú na cestách zvýšený dohľad nad bezpečnosťou a plynulosťou cestnej premávky. Závery z týchto kontrol opäť médiám priniesla hovorkyňa Krajského riaditeľstva Policajného zboru v Žiline, Gabriela Kremeňová.

„V 18. týždni policajti v Žilinskom kraji počas výkonu služby odhalili 31 vodičov motorových vozidiel pod vplyvom alkoholu. S výsledkom nad 1 promile 12 vodičov a u 19 bolo zistené požitie alkoholických nápojov pod 1 promile. U vodičov bol alkohol zistený vykonanými dychovými skúškami," uviedla Kremeňová.

Štyria pod vplyvom alkoholu havarovali

Štyria vodiči pod vplyvom alkoholu spôsobili dopravnú nehodu. Dychovej skúške sa odmietol podrobiť jeden vodič. Policajti alkohol vykonanými dychovými skúškami zistili aj u 38 vodičov nemotorových vozidiel.

Alkohol za volantom nemá miesto

Polícia apeluje na vodičov, aby jazdou pod vplyvom alkoholu neohrozovali svoj život a životy ostatných účastníkov cestnej premávky. Kombinácia alkohol a šoférovanie nikdy nie je správne riešenie.


Súvisiaci článok
Žilinčan šoféroval na kradnutom aute. Narazil do stĺpa a nafúkal viac ako jedno promile
Čítajte viac >

Zdieľať článok

Ďakujeme, že nás čítate. V prípade, že ste našli v článku chybu, napíšte nám na redakcia@sp21.sk

Lock-icon

Pre pridávanie komentárov do diskusie sa musíteprihlásiť