Piatok 20. 09. 2024 04:13:50 | Meniny má Ľuboslav, Ľuboslava

5 krokov, vďaka ktorým poupratujete za extrémne krátky čas

Ohlásila sa vám návšteva a vy nemáte poupratované? Stavte na náš plán. Vďaka týmto krokom zvládnete poupratovať v extrémne krátkom čase a pred ľuďmi sa nebudete musieť hanbiť. ILUSTRAČNÉ FOTO: pixabay.com

Michal Filek|26. jún 2023|20:08:35

Drobnosti do krabice

Začať by ste mali tým, že všetky drobnosti, ktoré sa povaľujú na zemi a na stoloch, uložíte do boxu alebo na svoje miesto. V tom strese však úložný box postačí a neskôr budete vedieť, že všetky nepodstatné veci, ktoré boli vyložené, sa nachádzajú na jednom mieste. Zamerať by ste sa mali hlavne na obývaciu izbu, konferenčný stolík a chodbu.

Na kuchynskej linke záleží

Následne by ste sa mali zamerať na kuchynskú linku, pretože táto miestnosť je dôležitá a nikdy neviete, kedy tam návšteva môže vstúpiť. Najprv by ste mali odložiť všetky otvorené potraviny do chladničky a špajzy, potom by ste mali nepotrebné veci vyhodiť do koša a vrhnúť sa na riady. Buď ich dať do umývačky alebo poumývať. Veci, ktoré na linke a stole nemajú čo robiť, schovajte.

cleanliness-2799459_1280.jpg

Podlahy

Veľmi dôležité sú aj podlahy, pretože určite nechcete, aby mala vaša návšteva špinavé ponožky. Na každú izbu si vyhraďte aspoň 5 minút, počas ktorých v nej povysávate a poumývate. Okolie dverí, tam kde sa prach zhromažďuje najčastejšie, môžete prejsť aj vlhčeným obrúskom.

Špinavá bielizeň patrí do koša

Predposledným krokom je kúpeľňa, pretože by bola veľká hanba, ak by si vaša návšteva išla umyť ruky a všade naokolo by bolo špinavé oblečenie, či nebodaj spodná bielizeň. Všetko pozbierajte a uložte do koša na bielizeň, taktiež môžete umyť zrkadlo a z otvorených poličiek všetky nádobky a krémy uložiť do šuplíkov. Na toaletu môžete umiestniť osviežovač vzduchu alebo použiť len rozprašovač s príjemnou vôňou.

washing-machine-2668472_1280.jpg

Smeti na záver

Otvorené obaly, plasty, mikroténové vrecká, plechovky alebo sklenené fľaše povyhadzujte a vyneste smeti von. Vytvoríte tým dojem, že je u vás vždy čisto a žiadny odpad neprodukujete. V krajnom prípade, pokiaľ už naozaj nestíhate alebo nemáte čas, môžete umiestiť vrece z koša na balkón. Nepríjemný zápach sa tak nebude šíriť vzduchom.


Súvisiaci článok
100 stavieb Žiliny: Mosty cez rieku Váh Žilina – Budatín (historická FOTOGALÉRIA)
Čítajte viac >

Zdieľať článok

Ďakujeme, že nás čítate. V prípade, že ste našli v článku chybu, napíšte nám na redakcia@sp21.sk

Lock-icon

Pre pridávanie komentárov do diskusie sa musíteprihlásiť