Štvrtok 19. 09. 2024 15:42:07 | Meniny má Konštantín

Zaujímavé podujatia plné radosti: Živá Žilina prinesie do mesta zábavu

Mesto Žilina má pred sebou štvordňovú akciu Živá Žilina, ktorá spojí rôzne podujatia, kultúrne organizácie, kluby a verejný priestor. O niektorých podujatiach sme už písali, o ďalších sa dozviete v článku.

Radka Kostánová|18. september 2024|18:00:03

Ilustračné foto. Zdroj: Facebook/Mesto Žilina a Tržnica Žilina

Súvisiaci článok
Kultúrne podujatia tento týždeň: Deti poteší Spievankovo, dospelých kurz angličtiny
Čítajte viac >

Živá Žilina prinesie zaujímavé podujatia

Počas septembra vyvrcholí na žilinskom Bulvári Európsky týždeň mobility a centrum mesta sa vďaka žilinskému festivalu svetla ŽIŽA rozsvieti svetelnými inštaláciami. Na svoje si prídu aj milovníci knižiek a dobrej hudby, pretože v Novej synagóge sa uskutoční Žilinský literárny festival. Na Tržnici Žilina sa zase uskutoční knižný swap sprevádzaný hudobným vystúpením. Katarína Gazdíková, vedúca odboru komunikácie a vzťahov s verejnosťou mesta Žilina, informovala o podujatiach v tlačovej správe.

Tržnica Žilina

Program plný kultúry a zábavy sa začne už tento piatok 20. septembra 2024. Do Žiliny príde Wossap a Quake Rave, ktorí budú tvoriť podujatie na Tržnici Žilina. Zároveň sa tam bude konať aj knižný swap, do ktorého sa môže verejnosť zapojiť tiež. Program sa začne o 15:00 hodine.

Ziva_Zilina.jpg Zdroj: zilina.sk

Susedská slávnosť

Podľa slov Gazdíkovej si v sobotu 21. septembra prídu na svoje deti a dospelí. O 12:00 hodine sa na Bulvári uskutoční Susedská slávnosť. V rámci programu sa návštevníci môžu tešiť na rôzne hry, divadielka, lokálne kapely, hudobníkov či kino. Vytvorí sa priestor na diskusie, voľnočasové aktivity a spoločnú domácu kuchyňu.

„Tento rok je kampaň zameraná na spoločné rozhodovanie o zdieľaní nášho verejného priestoru. Zároveň chceme upozorniť na problém z roka na rok narastajúceho počtu áut v mestskom prostredí a motivovať občanov, aby uprednostňovali ekologickejšie spôsoby dopravy – či už pešiu chôdzu, bicyklovanie alebo využívanie verejnej dopravy. Časť Ulice Antona Bernoláka bude uzatvorená od piatka 20. septembra od 7:00 hodiny do nedele 22. septembra do 12:00 hodiny. Obyvatelia sa môžu tešiť na množstvo aktivít, ktoré sme pre nich v tomto priestore pripravili,“ spresnil informácie žilinský primátor Peter Fiabáne.


Súvisiaci článok
Dni kresťanskej kultúry prinesú do Žiliny umenie aj diskusie: Študenti budú riešiť rozvoj regiónu
Čítajte viac >

Zdieľať článok

Ďakujeme, že nás čítate. V prípade, že ste našli v článku chybu, napíšte nám na redakcia@sp21.sk

Lock-icon

Pre pridávanie komentárov do diskusie sa musíteprihlásiť