Štvrtok 19. 09. 2024 21:44:13 | Meniny má Konštantín

Spoločnosť Apple zaznamená Slovensko tak, ako jeho konkurent. Pozrite sa, kedy navštívi mestá na severe

Mnohí skúsení užívatelia internetu už veľmi dobre poznajú spôsob, ako sa na ulicu pozrieť z prvej osoby bez toho, aby ste museli opúšťať vlastný byt či dom. Reč je o známom fotomapovaní ulíc miest pomocou najnovšej techniky. Túto príležitosť si nenechal ujsť ani technologický gigant Apple. Aj on prejde špeciálnym vozidlom viaceré slovenské zákutia a ani Žilinský kraj nebude vyčnievať.

Michal Szentivanyi|19. september 2024|12:00:05

Ilustračné foto. Zdroj: Koláž Žilina SP21/zilina.sp21.sk a freepik.com

Súvisiaci článok
Rekonštrukcia strechy Liptovského múzea bude stáť 250-tisíc eur: Začína prvá etapa eurofondového projektu
Čítajte viac >

O tom, že sa spoločnosť Apple rozhodla nasledovať konkurenciu informoval portál svetapple.sk. Funkciu Street View od konkurenčnej spoločnosti Google už totiž mnohí roky využívajú, no Apple sa túto technológiu rozhodol posunúť ešte o krok ďalej. Výnimočné na tom je, že pracovníci spoločnosti neobídu Slovensko. Dokonca sa už aj realizujú v oblasti Žilinského kraja.

2148232473.jpg Ilustračné foto. Zdroj: freepik.com

Chcú detailnejšie pokrývať menej dostupné oblasti

„ Hlavným cieľom vývojárov je zabezpečiť aktuálne a detailné mapy, ktoré by mali pokryť aj menej dostupné oblasti, kde sa nedá dostať automobilmi," informoval portál svetapple.sk, ktorý ponúkol aj exkluzívny náhľad na to, ako tieto špeciálne vozidlá spoločnosti Apple vyzerajú.

Portál svetapple.sk tiež pripomenul to, že projekt potrvá niekoľko mesiacov. Technologický gigant na trhu však neplánuje len jednorazové fotozáznamy. Periodické aktualizácie budú tiež reálnou súčasťou projektu. Mapy budú teda pravidelne obnovované a upravované.

Čo robiť, ak nechcete byť na zaznamenanej fotke

Sú však aj jedinci, ktorí sa obávajú o svoje súkromie, a aj pre tých spoločnosť pripravila riešenie. Ak sa nechcete na fotke nachádzať, alebo tam nechcete mať iný majetok ako domov či verejné priestranstvo, stačí zažiadať o dodatočnú cenzúru. Na e-mailovej adrese MapsImageCollection@apple.com môžete formulovať svoje požiadavky.

39107.jpg Ilustračné foto. Zdroj: freepik.com

Portál svetapple.sk uzavrel túto informáciu aj rozpisom služieb, kedy budú tieto špeciálne autá jednotlivé zákutia Slovenska nahrávať do systému. Žilinský kraj má už podľa všetkého týchto pracovníkov v teréne od štvrtka 22. augusta 2024 do štvrtka 10. októbra 2024.


Súvisiaci článok
V mestskej časti Vranie sa pripravte na dlhotrvajúce obmedzenie. Touto ulicou neprejdete až do decembra
Čítajte viac >

Zdieľať článok

Ďakujeme, že nás čítate. V prípade, že ste našli v článku chybu, napíšte nám na redakcia@sp21.sk

Lock-icon

Pre pridávanie komentárov do diskusie sa musíteprihlásiť