Štvrtok 19. 09. 2024 23:29:00 | Meniny má Konštantín

V Kysuckom Novom Meste plánujú sčítanie áut: Radnica preverí vplyv nového privádzača na dopravu v meste

Do dvoch týždňov plánuje radnica v Kysuckom Novom Meste urobiť v spolupráci so študentmi stredných škôl sčítanie automobilov na území mesta.

TASR|19. september 2024|18:00:09

Ilustračné foto. Zdroj: freepik.com

Súvisiaci článok
Budovu Kina Kysuca čaká veľká rekonštrukcia: Mesto získalo na jej obnovu 880-tisíc eur
Čítajte viac >

Informoval o tom primátor mesta Marián Mihalda. Získané čísla podľa jeho slov poslúžia na hodnotenie vplyvu júlového otvorenia privádzača z cesty číslo I/11.

„Ešte počas otvárania privádzača sme sľúbili, že v októbri zhodnotíme, aký vplyv má na množstvo áut a kamiónov v našom meste. Podobné sčítanie sme urobili približne pred rokom a výsledky budeme teda môcť porovnať a zhodnotiť," uviedol Mihalda.

Doplnil, že v záujme odľahčenia Dubskej cesty mala radnica záujem vybudovať jej náhradu, ale k projektu dostali zamietavé stanovisko od spoločnosti Stredoslovenská distribučná, keďže plánovaná cesta je v ochrannom pásme elektrického vedenia. „Dali nám možnosť prekládky, čo fyzicky nie je možné a ani finančne to pre mesto nie je zvládnuteľné. Preto sme projekt museli pozastaviť," konštatoval Mihalda.

4-f05d17a76c5297cda738aeeab6c1db9292a0792a.jpg Ilustračné foto. Zdroj: TASR/Pavol Zachar

Podľa jeho slov pre vypracovanie nových alternatív riešenia potrebujú sfinalizovať dáta o odľahčení dopravy v meste privádzačom a možnostiach regulácie dopravy. „Až potom budeme hovoriť o investíciách, ktoré by sa výrazne dotkli rozpočtu mesta. Tieto alternatívy pravidelne komunikujeme a vyhodnocujeme s dotknutými spoločnosťami v priemyselnom parku," dodal primátor.

Nový privádzač z cesty číslo I/11 do Kysuckého Nového Mesta začal slúžiť motoristom v druhej polovici júla. Dĺžka celého úseku je približne 1,4 kilometra. Privádzač získa prívlastok diaľničný až vo chvíli, keď sa podarí dostavať diaľničný úsek D3 Žilina, Brodno - Kysucké Nové Mesto.


Súvisiaci článok
Motoristi, počítajte s obmedzením. V Čadci sa začína čiastočná uzávera tunela Horelica
Čítajte viac >

Zdieľať článok

Ďakujeme, že nás čítate. V prípade, že ste našli v článku chybu, napíšte nám na redakcia@sp21.sk

Lock-icon

Pre pridávanie komentárov do diskusie sa musíteprihlásiť