Piatok 17. 05. 2024 23:54:02 | Meniny má Gizela, Aneta

Nový mesiac v novom šate. Oravská knižnica Antona Habovštiaka sa rozhodla zmeniť svoj imidž

Milovníci kníh, ktorí sa pravidelne stretávajú v Oravskej knižnici Antona Habovštiaka, si v máji môžu povšimnúť niektoré zásadné zmeny. Inštitúcia totiž víta mesiac máj v novom šate.

Michal Szentivanyi|4. máj 2024|11:00:07

Zdroj: Koláž/Žilina SP21, freepik.com a oravskakniznica.sk

Súvisiaci článok
Chcete dať knihám a LP platniam druhú šancu? Navštívte trh Kysuckej knižnice v Čadci
Čítajte viac >

Po dlhšom období tak zmenia svoje logo aj vizuálnu identitu. Informovala o tom koordinátorka služieb a kultúrno-výchovnej činnosti Dominika Gluchová cez stránku Žilinského samosprávneho kraja. S nastupujúcimi zmenami sa udejú novinky aj v kybernetickom priestore, pretože knižnica predstaví aj svoju vynovenú webovú stránku. O tieto zmeny sa postaral grafik Dávid Drímal.

dasdasdasd.jpg Zdroj: oravskakniznica.sk

Zmena prišla po niekoľkých rokoch

„Po niekoľkých rokoch sme sa v Oravskej knižnici Antona Habovštiaka rozhodli zmeniť vizuálnu identitu. Mohli ste si všimnúť že sme postupne začali používať nové logo. Otvorená kniha, ktorá tvorí základ loga, je viac než len predmet - je to brána k nekonečnému svetu poznania. Logo oravskej knižnice, je symbolom otvorenosti a prístupnosti k informáciám. Je to symbol toho, že knižnica je miestom, kde sú dvere otvorené pre každého, kto túži po vedomostiach a informáciách," informuje Gluchová.

Logo je tak vizuálnym znakom knižnice, odzrkadľuje aj jej hlavné poslanie a hodnoty. Oravská knižnica stojí na princípe otvorenosti a dostupnosti informácií. „Knižnica je nielen miestom, kde sa číta a vypožičiavajú knihu, ale aj miestom, kde sa stretáva komunita. Naše nové logo je vizuálnym vyjadrením tejto výnimočnej a dôležitej úlohy, ktorú Oravská knižnica zohráva v lokálnej komunite," povedal riaditeľ knižnice Roman Večerek.

Zmeny sa dotknú aj nastavenia vizuálneho jazyka pre komunikáciu v sociálnych sieťach a množstvo šablón pre základné dokumenty a aplikácie. „Oravská knižnica je otvorená pre všetkých. Je miestom kde sa stretávajú ľudia rôznych záujmov a vekových kategórií. Vizuálnom identitou chceme osloviť aj mladých a kreatívnych ľudí, ktorí tužia po obohatení svojho života prostredníctvom kníh a aktivít ktoré ponúkame,“ dodal na záver riaditeľ Večerek.


Súvisiaci článok
Hokejoví Vlci zavítali do Mestskej knižnice Žilina. Mládeži ukázali víťazný pohár (FOTOGALÉRIA)
Čítajte viac >

Zdieľať článok

Ďakujeme, že nás čítate. V prípade, že ste našli v článku chybu, napíšte nám na redakcia@sp21.sk

Lock-icon

Pre pridávanie komentárov do diskusie sa musíteprihlásiť