Pondelok 01. 07. 2024 21:28:34 | Meniny má Diana

Radnica prišla na sídlisko Hájik diskutovať s občanmi o novom systéme parkovania. Vysvetlili im nové pravidlá

Obyvatelia sídliska Hájik boli počas posledných dní pozvaní na prezentáciu nových pravidiel parkovania. Spomínané žilinské sídlisko bude totiž jedným z prvých, kde sa nové regulované parkovanie bude aplikovať. Diskusia prebehla za účasti vedúcich osobností mesta vrátane primátora Žiliny Petra Fiabáne.

Michal Szentivanyi|17. máj 2024|17:30:04

Zdroj: Koláž/Žilina SP21, zilina.sk a zilina.sp21.sk

Súvisiaci článok
Ako bude vyzerať parkovanie na Hájiku? Žilinská radnica pozýva na prezentáciu
Čítajte viac >

O stretnutí s občanmi sídliska Hájik informovalo mesto formou svojho periodika Aktuality z radnice. Diskusia sa uskutočnila vo štvrtok 16. mája 2024 o 16:30 hodine na Základnej škole na Námestí mladosti 1.

Cieľom žilinskej radnice bolo predstaviť reguláciu statickej dopravy zameranú na zvýhodnenie miestnych rezidentov a elimináciu dlhodobo odstavených vozidiel a nerezidentov z parkovacích zón.

image-003.jpg Zdroj: zilina.sk

Obyvateľom boli zodpovedané otázky a boli poskytnuté aj niektoré ďalšie informácie

Podľa mesta bolo potrebné občanom vysvetliť niektoré detaily novej regulácie parkovacej politiky a tiež jeho účel. Tým je postaviť do lepšej pozície súčasných obyvateľov. Bolo dôležité tiež prebrať vylúčenie vozidiel, ktoré v zóne parkujú navyše a sú to prevažne vozidlá nerezidentov. Okrem toho bývajú v tejto lokalite odstavené dlhšie.

„Radnice chce zavedením regulovaného parkovania na sídlisku Hájik zlepšiť dostupnosť parkovacích miest a nastaviť pravidlá tak, aby sa neparkovalo na úkor zelene. Schvaľovanie príslušného všeobecne záväzného nariadenia je naplánované na najbližšie zasadnutie mestského zastupiteľstva, ktoré sa uskutoční v júni 2024," odkázala radnica po stretnutí s občanmi.


Súvisiaci článok
Žilinská radnica čelí petícii: Obyvatelia Hájika bojujú proti spoplatneniu parkovania
Čítajte viac >

Zdieľať článok

Ďakujeme, že nás čítate. V prípade, že ste našli v článku chybu, napíšte nám na redakcia@sp21.sk

Lock-icon

Pre pridávanie komentárov do diskusie sa musíteprihlásiť