Utorok 02. 07. 2024 08:50:20 | Meniny má Berta

UNIZA otvára škôlku pre deti. Ide o jedinečné prepojenie detského a študentského prostredia

Žilinská univerzita v Žiline otvára materskú škôlku. Pôjde tak o jedinečné prepojenie detského a univerzitného prostredia v campuse vysokoškolských internátov.

Radka Kostánová|17. máj 2024|19:00:03

Zdroj: materskaskola.uniza.sk a uniza.sk

Súvisiaci článok
Osobný rast, výzvy, aj zábava. Študenti UNIZA sa podelili o nenahraditeľné zážitky z programu Erasmus+
Čítajte viac >

Materská škola Žilinskej univerzity v Žiline otvára svoje brány

Materská škola Žilinskej univerzity v Žiline je určená pre deti vo veku od 4 do 6 rokov a to nielen pre potomkov zamestnancov a študentov univerzity, ale aj pre širokú verejnosť.

Adriana Valentovičová, z oddelenia pre medzinárodné vzťahy a marketing žilinskej univerzity, na webovej stránke uniza.sk priblížila, že prihlasovanie do materskej škôlky je možné od stredy 15. mája do stredy 22. mája 2024.

Univerzitná materská škôlka bola vybudovaná s podporou rozvojového projektu Ministerstva školstva, vedy, výskumu a mládeže Slovenskej republiky z roku 2021 „Materské školy pri vysokých školách“.

Screenshot at máj 16 20-45-28.png Zdroj: materskaskola.uniza.sk

Základom vzdelávacej činnosti tejto materskej školy je vzdelávací koncept STEAM a bádateľsky orientované aktivity. Ako informovala Valentovičová, aktivity ako UNIZA pre deti, praktické cvičenia a exkurzie obohatia systémovo predprimárne vzdelávanie o kreativitu, kritické myslenie či schopnosť pozorovať. Experimenty a jednoduché pokusy, práca s rôznymi materiálmi, nástrojmi a informačnými zdrojmi vhodnými pre daný vek bude veľmi prospešná a užitočná pre prirodzenú zvedavosť detí a objavovanie sveta. Aplikácia metódy CLIL prinesie do výučby aj intuitívne a hravé učenie sa cudzieho jazyka.

„Naša materská škola je zameraná na prírodné vedy, techniku i pohyb. Poskytujeme kvalitné a trochu netradičné predškolské vzdelávanie nielen pre deti zamestnancov a študentov, ale i verejnosť. Deti budú mať možnosť navštevovať odborné i popularizačné pracoviská univerzity, získavať tak kladný vzťah k vede i technike a učiť sa objavovaním,“ povedala inžinierka Jana Gjašiková, kvestorka Žilinskej univerzity v Žiline.

Screenshot at máj 16 20-44-57.png Zdroj: materskaskola.uniza.sk


Súvisiaci článok
Inovatívne riešenia UNIZA: Projekt REMoT podporuje zdravšie ovzdušie v Žiline
Čítajte viac >

Zdieľať článok

Ďakujeme, že nás čítate. V prípade, že ste našli v článku chybu, napíšte nám na redakcia@sp21.sk

Lock-icon

Pre pridávanie komentárov do diskusie sa musíteprihlásiť