Sobota 07. 09. 2024 06:53:42 | Meniny má Marianna

Nadácia Mesta Žilina prerozdelila minulý rok viac ako 28-tisíc eur: Pomohla tak až 113 žiadateľom o pomoc

Žilinská mestská nadácia v roku 2023 plnila svoje poslanie zodpovedne. Aj vlani poskytla pomoc mnohým ľuďom so zdravotným znevýhodnením, rodinám s malými deťmi a občanom s nízkym príjmom.

Radka Kostánová|26. júl 2024|13:00:03

Zdroj: zilina.sk

Súvisiaci článok
Žilinský samosprávny kraj prerozdelí 62-tisíc eur z dotačného programu medzi 38 projektov (ZOZNAM)
Čítajte viac >

Žilinská mestská nadácia pomohla minulý rok až 113 žiadateľom o pomoc. Tí sa ocitli v zložitej životnej situácii, a preto im nadácia prerozdelila celkovo viac ako 28-tisíc eur. V tlačovej správe o tom informovala Katarína Gazdíková, vedúca odboru komunikácie a vzťahov s verejnosťou mesta Žilina.

Správkyňa Nadácie Mesta Žilina Anna Barčíková, doplnila, že za minulý rok zaevidovali dovedna 155 žiadostí o finančnú, vecnú a inú pomoc, čo predstavuje o 10 žiadostí viac oproti predchádzajúcemu roku. „O schválení žiadostí rozhodovala správna rada nadácie na základe stanovených kritérií. Celkovo sme podporili finančným darom 113 žiadostí v celkovej sume 28 767,62 eur. Finančné prostriedky boli použité na preplatenie zdravotných rehabilitácií a na nákup zdravotníckych, kompenzačných či špeciálnych pomôcok,“ vysvetlila správkyňa nadácie.

Nadácia poskytuje aj potravinovú pomoc

Nadácia zabezpečila minulý rok aj potravinovú pomoc. Tú poskytla dokopy 206 rodinám v celkovej sume takmer 6-tisíc eur a jednorazovú pomoc ďalším 40 rodinám. „Žiadosti o poskytnutie základných potravín a hygienickej pomoci tvoria dlhodobo značnú časť žiadostí o podporu v ťažkej životnej situácii. Nadácia v rámci svojej činnosti poskytuje potravinovú pomoc v dvoch etapách – Veľkonočná a Vianočná potravinová pomoc. Zo strany klientov sa jedná o veľmi pozitívne hodnotenú a žiadanú službu,“ skonštatovala Barčíková.

POSLANIE MNADACIE.png Zdroj: zilina.sk

Zrealizovali aj niektoré projekty

Pracovníci v nadácii úspešne ukončili Grant z nadačného Adventného kalendára Nadácie KIA SLOVAKIA, prostredníctvom ktorého sa zakúpili vitamínové doplnky pre rodiny s deťmi so zdravotným znevýhodnením.

Vďaka humanitárnemu projektu s názvom „Kľúč od dverí k tvojim zmyslom“ sa zase Nadácii Mesta Žilina podarilo vybudovať a zariadiť miestnosť pre senzorickú integráciu v priestoroch elokovaného pracoviska spojenej školy J. M. Hurbana 36 v Žiline.

„Prostredníctvom našej mestskej nadácie každoročne podávame pomocnú ruku jednotlivcom aj rodinám, ktoré sa ocitli v núdzi. Počas jej 7-ročnej existencie sme pomohli zvládnuť zložité životné situácie mnohým Žilinčanom,“ uzavrel primátor Žiliny Peter Fiabáne.


Súvisiaci článok
9 600 dobrovoľníkov, 42 miest: Nadácia Pontis spúšťa osemnásty ročník dobrovoľníckeho maratónu
Čítajte viac >

Zdieľať článok

Ďakujeme, že nás čítate. V prípade, že ste našli v článku chybu, napíšte nám na redakcia@sp21.sk

Lock-icon

Pre pridávanie komentárov do diskusie sa musíteprihlásiť