Sobota 07. 09. 2024 21:33:43 | Meniny má Marianna

Minister Raši navštívil okresy Žilina a Bytča: Prehĺbenie vzťahov vlády a regiónov považuje za prioritu (VIDEO)

V pondelok 24. júna sa uskutočnil 19. medzirezortný deň Ministerstva investícií, regionálneho rozvoja a informatizácie SR. Minister Richard Raši tentokrát navštívil okresy Žilina a Bytča. Raši je presvedčený, že rozhodnutia by nemali byť prijímané len na ministerstvách bez diskusie, ale mali by byť prekonzultované s obcami a mestami.

Juliana Krčulová|24. jún 2024|13:38:35

Zdroj: zilina.sp21.sk

Súvisiaci článok
Státisícové pokuty v Žilinskom kraji. Neprimerané poplatky za autobusové spoje zalarmovali protimonopolný úrad
Čítajte viac >

Minister MIRRI SR, Richard Raši, na tlačovej konferencii vo Višňovom pri Žiline oznámil, že na jeseň plánuje veľký regionálny kongres so starostami a primátormi. Presun kompetencií a povinností na mestá a obce by mal byť podľa neho spojený aj s podporou zo strany štátu.

Na pondelkovom stretnutí minister informoval starostov o zákonoch, ktoré pripravuje rezort investícií. „Novela zákona o verejnom obstarávaní, ktorá bola schválená v parlamente, zásadne zjednodušuje obstarávanie v našich obciach a regiónoch. Jej výsledkom bude, že peniaze, ktoré obec má bude môcť použiť bez akýchkoľvek problémov,“ uviedol Raši.

Podľa jeho slov sa novela nestretla so žiadnou negatívnou reakciou, nenašiel sa tiež nikto, kto by potrebu novely spochybňoval. Raši avizoval, že vo štvrtok 27. júna sa bude konať Rada vlády pre regionálny rozvoj, pričom rada plánuje rokovať o budúcom roku, aby sa život v mestách a obciach zjednodušil.

„Diskutovali sme aj o pláne, ako lepšie zabezpečiť budovanie vodovodov a kanalizácií v obciach,“ doplnil štátny tajomník MIRRI SR, Michal Kaliňák.


Súvisiaci článok
Polícia riešila nehodu medzi Rajeckou Lesnou a Fačkovom. Vodiči zažili nepríjemné prekvapenie (AKTUALIZOVANÉ)
Čítajte viac >

Zdieľať článok

Ďakujeme, že nás čítate. V prípade, že ste našli v článku chybu, napíšte nám na redakcia@sp21.sk

Lock-icon

Pre pridávanie komentárov do diskusie sa musíteprihlásiť