Pondelok 20. 05. 2024 23:51:12 | Meniny má Bernard

Čadca privíta majstrovstvá Slovenska v street workoute. Mesto sa v jeden deň zmení na veľké športovisko

Len nedávno sme informovali o tom, že v sobotu 29. júna sa uskutoční Kysucký maratón, no už sú známe ďalšie dve akcie, ktoré pripadnú na rovnaký dátum. Okrem Festivalu zdravia sa môžu Kysučania tešiť aj na slovenskú elitu v street workoute doplnenú o exkluzívnych zahraničných hostí.

Daniel Jurčík|5. apríl 2024|13:45:30

Zdroj: Instagram/street_workout_kysuce

Súvisiaci článok
Kysucký maratón je druhý najstarší na Slovensku. Mesto Čadca chystá zmeny a spúšťa registráciu
Čítajte viac >

O plánovanej akcii sme sa porozprávali so zakladateľom zoskupenia Street Workout Kysuce a otcom myšlienky zorganizovania súťaže Dominikom Klimekom. Ten prezradil, že vzhľadom na celkovú úroveň tohto športu v krajine a absenciu plnohodnotného zväzu nebolo veľmi problematické získať možnosť privítať majstrovstvá.

„Vždy bol môj sen zorganizovať v našej malej Čadci veľkú súťaž a minulý rok som si povedal, že už som na to pripravený. Chcel som využiť kontakty, ktoré som za tie roky vo svete nazbieral, a priviesť do Čadce silných a našou komunitou uznávaných atlétov, čo sa mi aj podarí," opísal Klimek. Spomínanými veľkými menami budú rozhodcovia. Jedným z nich bude Bulhar Viktor Kamenov, ktorý stál pri zrode street workoutu, a druhým jeho krajan Radoslav Radev, ktorý momentálne patrí k svetovej špičke. Doplní ich Rakúšan Onur Sezer.

Dve súťaže v jednej a bohatý program

Zaujímavosťou pripravovaného športového podujatia je fakt, že bude prebiehať formátom takzvaných otvorených majstrovstiev. V rámci jednej kategórie budú hodnotení iba Slováci a najlepší z nich sa stane národným majstrom, v rámci druhej s názvom SW Kysuce battle budú hodnotiť domácich aj zahraničných atlétov dokopy. Dopomôcť vysokej účasti zo zahraničia môže aj poloha Čadce, do ktorej by to nemali mať ďaleko Poliaci ani Česi.

Ako prezradil Klimek, cieľom je zábava, športové vyžitie, ale aj oslovenie mladých ľudí, ktorých môže šport naviesť na zdravú cestu bez užívania návykových látok a iných neduhov. Vzhľadom na to, že súťaž v street workoute bude prebiehať v rovnakom čase ako maratón a festival, na miesto môže prísť veľké množstvo divákov, ktorí s týmto športom nemajú žiadne skúsenosti. Rozhodne bude o nich postarané. K dispozícii bude kvalitná káva, občerstvenie a na pláne je aj grilovačka a varenie gulášu. „Diváci sa môžu tešiť na geniálne výkony súťažiacich a umenie, ktoré dokážu robiť iba s pomocou vlastného tela a svojej sily a obratnosti," doplnil hlavný organizátor.

Majstrovstvá Slovenska v street workoute a SW Kysuce battle sa začnú v sobotu 29. júna o 8:30 hodine. Pre viac informácií vrátane možnej registrácie do súťaže môžete kliknúť na tento odkaz.

SÚŤAŽ+O+pr.png Zdroj: Instagram/street_workout_kysuce


Súvisiaci článok
Tradičný beh v Turanoch pokračuje aj tento rok. Občania si tak zase raz pripomenú oslobodenie
Čítajte viac >

Zdieľať článok

Ďakujeme, že nás čítate. V prípade, že ste našli v článku chybu, napíšte nám na redakcia@sp21.sk

Lock-icon

Pre pridávanie komentárov do diskusie sa musíteprihlásiť