Sobota 27. 07. 2024 03:13:49 | Meniny má Božena

Hasičov zamestnal požiar rodinného domu v Rosine pri Žiline. Zásahová jednotka musela byť pohotová

Niektorí ľudia z obce Rosina pri Žiline v nedeľu 19. mája určite zaznamenali dym a množstvo hasičskej techniky pred jedným z domov. Požiar zamestnal hasičov na niekoľko minút a dokonca prišlo aj na evakuáciu osoby.

Michal Szentivanyi|20. máj 2024|16:02:08

Zdroj: zilina.sp21.sk

Súvisiaci článok
Cestu v Ružomberku ochromila dopravná nehoda. Na mieste je množstvo zásahových zložiek
Čítajte viac >

O detailoch požiaru v Rosine informovala našu redakciu hovorkyňa Krajského riaditeľstva Hasičského a záchranného zboru v Žiline Mária Pohanková Zahatlanová. „Dňa 19. mája 2024 krátko pred 10:00 hodinou bol na Operačné stredisko Krajského riaditeľstva Hasičského a záchranného zboru v Žiline ohlásený požiar rodinného domu v obci Rosina v okrese Žilina. Na mieste zasahovalo 7 príslušníkov Hasičského a záchranného zboru z Hasičskej stanice v Žiline s 3 kusmi techniky," uviedla celý prípad Pohanková Zahatlanová.

Museli evakuovať jednu osobu

Prieskumom bolo zistené, že ide o požiar v interiéri rodinného domu. „Jednotka po príchode na miesto udalosti odstavila prívod elektrickej energie. Dvaja príslušníci v dýchacích prístrojoch prehľadali priestory a zistili požiar interiéru na prízemí rodinného domu. Na poschodí sa nachádzala osoba, ktorá bola evakuovaná, ošetrená príslušníkmi z Ambulancie Hasičského a záchranného zboru a následne odovzdaná posádke rýchlej zdravotnej pomoci na ďalšie ošetrenie," doplnila hovorkyňa.

dsadas.jpg Zdroj: zilina.sp21.sk

Požiar bol 6 minút po príchode jednotky lokalizovaný a o ďalších 5 minút zlikvidovaný. „Následne bol priestor odvetraný a skontrolovaný. Na miesto bol privolaný zisťovateľ príčin vzniku požiarov," uzavrela Pohanková Zahatlanová.


Súvisiaci článok
Napätie a hrdinstvo: Hasiči bojovali s časom na krajskej súťaži v Žiline
Čítajte viac >

Zdieľať článok

Ďakujeme, že nás čítate. V prípade, že ste našli v článku chybu, napíšte nám na redakcia@sp21.sk

Lock-icon

Pre pridávanie komentárov do diskusie sa musíteprihlásiť