Štvrtok 02. 05. 2024 20:47:16 | Meniny má Žigmund

Žilinská župa slávnostne ocenila pracovníkov kultúrnych inštitúcií za ich dlhoročný prínos

V Slovenskom komornom divadle v Martine sa v utorok (20.9.2022) uskutočnilo slávnostné oceňovanie zamestnancov kultúrnych zariadení, v zriaďovateľskej pôsobnosti ŽSK. Ocenenie si z rúk predsedníčky ŽSK Eriky Jurinovej prevzalo 49 osobností, ktorých profesijný život je s kultúrou spätý viac ako 30 rokov. TEXT a FOTO: Eva Lacová, oddelenie komunikácie ŽSK

Tlačová správa|20. september 2022|16:20:06


Súvisiaci článok
V Trnovom vznikol unikátny biopark (FOTO + VIDEO)
Čítajte viac >

Žilinský samosprávny kraj ocenil pracovníkov kultúry prvý krát v roku 2019, následne vplyvom pandemických opatrení sa oceňovanie neuskutočnilo. Po dvojročnej pauze sa v Národnom dome v Martine opäť stretli zamestnanci kultúrnych inštitúcií Žilinského kraja. Župa ocenila 49 osobností, ktoré pracujú v kultúrnych organizáciách Žilinského samosprávneho kraja 30 a viac rokov.

„Teší ma, že sme sa v roku 2019 rozhodli týmto slávnostným spôsobom prejaviť našu vďaku a vzdať hold pracovníkom v kultúre. Ich tvorivá práca je náročná, pokladáme za dôležité sa im aj týmto spôsobom poďakovať za ich lojalitu a vernosť. Chcem tiež podotknúť, že sme jedinou župou na Slovensku, ktorá sa rozhodla oceňovať takýmto spôsobom zamestnancov kultúrnych inštitúcií,“ podotkla Erika Jurinová, predsedníčka ŽSK.

IMG-20220920-WA0005.jpg

Žilinský samosprávny kraj zriaďuje spolu 22 kultúrnych zariadení z toho dve divadlá pre deti i dospelých, hvezdáreň, štyri múzeá, v každom z regiónov galériu, knižnicu a kultúrne stredisko. Prostredníctvom nich sa staráme o štyri hrady – Hrad Strečno, Likava, Budatínsky a Oravský hrad, o dva skanzeny v Pribyline a Vychylovke a tri vzácne historické železnice na Orave, Liptove a Kysuciach.

„Od roku 2018 sme do modernizácie kultúrnych inštitúcií investovali celkovo 5,819 mil. €, čo je dôkazom toho, že kultúru vnímame ako hnací prvok spoločnosti, ktorý sa usilujeme rozvíjať. Spomínané ocenenie je vyjadrením vďaky a hrdosti tým, ktorí našim inštitúciám i pamiatkam dávajú pečať profesionality, a ktorí nám kultúru sprostredkúvajú,“ dodala Jurinová.

IMG-20220920-WA0004.jpg


Súvisiaci článok
Žilinský literárny festival, Pavol Hammel a aj Cestovanie v čase. Aké podujatia vás tento týždeň čakajú?
Čítajte viac >

Zdieľať článok

Ďakujeme, že nás čítate. V prípade, že ste našli v článku chybu, napíšte nám na redakcia@sp21.sk

Lock-icon

Pre pridávanie komentárov do diskusie sa musíteprihlásiť