Štvrtok 18. 04. 2024 08:37:23 | Meniny má Valér

Žilinský literárny festival, Pavol Hammel a aj Cestovanie v čase. Aké podujatia vás tento týždeň čakajú?

Tento týždeň sa môžete tešiť na mnoho divadelných predstavení, no nemal by vám ujsť ani Žilinský literárny festival, či Cestovanie v čase. A aké ďalšie podujatia sa uskutočnia v Žilinskom kraji? Dozviete sa ich v tomto článku. FOTO: Mestské divadlo Žilina

Radka Kostánová|19. september 2022|10:30:03


Súvisiaci článok
Liptovské múzeum oslavuje 110 rokov, vstup do expozícií bude bezplatný
Čítajte viac >

Podujatie pre deti: Expedícia Budatínsky hrad, 19.09.2022 o 09:00 hod. v Budatínskom hrade, Žilina

Budatínsky hrad hneď v pondelok pozýva triedne kolektívy a žiakov na netradičnú prehliadku. Jej hlavnou témou bude odievanie, na ktorej sa žiaci dozvedia, ako sa obliekali hradní páni v minulosti. Taktiež sa dozvedia, ako sa volajú rôzne druhy odevov a budú mať možnosť vyrobiť si milú dekoráciu z drôtu. Podujatie je vhodné pre ZŠ od 1. do 7. ročníka - max. 20 detí. Cena na jedno dieťa je 5,00 €.

expedicia budatinsky hrad, zdroj = pmza.sk.jpg FOTO: Považské múzeum

Beseda: Písmo, kniha, koleso a iné vynálezy, 19.09.2022 o 10:00 hod. v Krajskej knižnici, Žilina

Krajská knižnica si pripravila pre deti od 5 do 8 rokov podujatie s názvom „Písmo, kniha, koleso a iné vynálezy“. Na besiedke budú mať možnosť dozvedieť sa niečo viac o najdôležitejších vynálezoch ľudstva. Počas podujatia sa bude premietať aj krátky seriál a uskutoční sa diskusia.

pismo, kniha, koleso...zdroj = krajska kniznica zilina.jpg FOTO: Krajská knižnica Žilina

Workshop: Klub tvorivého písania fantastiky, 20.09.2022 o 16:00 hod. v Krajskej knižnici, Žilina

V utorok sa môžu všetci záujemcovia od 10 rokov zúčastniť prvého stretnutia Klubu tvorivého písania. Stretnutie bude zamerané na fantastickú literatúru, kraľovať mu budú rozhovory o fantasy svetoch a návštevníci si budú môcť vytvoriť príbeh z vlastného a vymysleného sveta.

klub tvoriveho pisania, zdroj = krajska kniznica zilina.jpg FOTO: Krajská knižnica Žilina

Diskusia: Keď skončia slová s Martinom M. Šimečkom, Myroslavom Slabošpyckým a Radkou Denemarkovou, 20.09.2022 o 18:00 hod. v Stanici Žilina-Záriečie

Stredoeurópske fórum prináša do Žiliny diskusiu s oceňovaným ukrajinským režisérom a najprekladanejšou českou spisovateľkou. Myroslav je autor filmu Kmeň, ktorý sa bude premietať po diskusii o 20:00 hod.. Dovtedy sa však môžete tešiť na besedu o tom, ako človek dlho nič nepredstavoval a nemal žiadnu hodnotu. Pri takej téme však aj slová skončia. Lístok stojí 5,00 €.

Prednáška: Martin Hojsík - V Bytči o klimatickej a energetickej kríze, ale aj a ochrane zvierat, 20.09.2022 o 18:00 hod. na zámku v Bytči

Už v utorok sa budete môcť porozprávať s Martinom Hojsíkom na tému klimatickej krízy. Všetci vieme, že toto leto bolo horúcejšie, než tie predtým. Čo s tým môžeme urobiť? Ako sa chrániť a ako to spomaliť? O týchto témach, ale aj o mnohých iných, môžete diskutovať v reštaurácii La Storia na zámku v Bytči.

prednaska v bytci, zdroj = facebook:Martin Hojsík.jpg FOTO: Facebook/Martin Hojsík

Podujatie: British reading club - Matilda, 21.09.2022 o 17:00 hod. v Krajskej knižnici, Žilina

Ak sa radíte k milovníkom anglickej literatúry, toto podujatie by ste nemali vynechať. V stredu 21. septembra sa môžete zúčastniť neformálneho stretnutia Britského klubu. Tento týždeň sa bude rozoberať knihy Matilda od spisovateľa Roalda Dhala.

Podujatie: Noc literatúry, 21.09.2022 o 17:00 hod. v Liptovskej knižnici, Liptovský Mikuláš

Už tento týždeň sa uskutoční nádherné a originálne celoslovenské podujatie Noc literatúry. Vďaka nemu zažijete čítanie na rôznych miestach mesta Liptovský Mikuláš. Čítať sa bude hlavne v Liptovskej knižnici G. F: Belopotockého, potom v Diere do sveta a v Slovenskom múzeu ochrany prírody a jaskyniarstva. Vstup je bezplatný, preto neváhajte prísť.

noc literatury, zdroj = mesto liptovsky mikulas.jpg FOTO: Mesto Lipovský Mikuláš

Prednáška: Finančná gramotnosť - vzdelávanie pre dospelých, 21.09.2022 o 17:30 hod. v Krajskej knižnici, Žilina

V Krajskej knižnici sa tento týždeň uskutoční aj prednáška pre dospelých o finančnej gramotnosti. Všetci dobre vieme, že v dnešnej dobe je dobré byť finančne zdatný, lebo máme pred sebou ťažšie časy. Ak chcete niečo ušetriť a lepšie hospodáriť s peniazmi, nemali by ste na tejto prednáške chýbať. Dozviete sa zaujímavé tipy do budúcnosť a zároveň budú pre vás nachystané praktické príklady, ktoré budete musieť rozlúštiť.

financna gramotnost, zdroj = krajska kniznica zilina.jpg FOTO: Krajská knižnica Žilina

Koncert: 110. výročie Liptovského múzea, 21.09.2022 o 18:00 hod. v Kultúrnom dome, Ružomberok

Liptovské múzeum tento rok oslavuje 110. výročie. Preto pozýva všetkých nadšencov na jedinečný koncert, ktorý v sebe bude spájať tradičnú, klasickú, jazzovú a súčasnú hudbu. Vystúpia na ňom: Čendeš Orchestra, Kamil Mikulčík, Sláčikové kvarteto Martina Liptáka, Ženská spevácka skupina Čriepky, RK Jazz Band a Folklórny súbor Liptov. Vstupné je 10,00 €.

koncert liptovskeho muzea, zdroj = mesto ruzomberok.jpg FOTO: Mesto Ružomberom

Podujatie: Noc literatúry 2022, 21.09.2022 o 18:00 hod. v Stanici Žilina-Záriečie

Aj v meste Žilina prebehne podujatie Noc literatúry. Čítanie budete môcť zažiť až na 8 miestach naraz a pokračovať budú v 30 minútových intervaloch (15 minút čítanie, 25 minút presun na ďalšie miesto).

Podujatie: Noc literatúry 2022, 21.09.2022 o 18:00 hod. v Martine

Taktiež sa do celoslovenského podujatia Noc literatúry zapája mesto Martin. V Martine budú texty z knižiek čítať herci a herečky, ktorých určite poznáte. Budete mať možnosť počuť úryvky z kníh od európskych ale aj od slovenských spisovateľov. Čítať sa bude na miestach, o ktorých ste v Martine možno ani nevedeli.

Beseda: Nepoznaný Liptov, 21.09.2022 o 18:00 hod. v záhrade Múzea Janka Kráľa, Liptovský Mikuláš

V záhrade Janka Kráľa sa uskutoční premietanie krátkych dokumentárnych filmov a následná diskusia so zaujímavými hosťami, ktorí vám odhalia nepoznané tajomstvá regiónu Liptov. Diskusie budú na témy salašníctvo, pastierstvo, liptovské remeslá, horské lúky, túry, jaskyne, nezvyčajné športy a iné. Ako rečníci sú pozvaní: Peter Komiš, Ján Lakota, Ján Kořínek, Miroslava Palanová, Peter Laučík a Juraj Vavro. Vstup je voľný.

nepoznany liptov, zdroj = mesto liptovsky mikulas.jpg FOTO: Mesto Liptovský Mikuláš

Divadlo: Anna Karenina, 21.09.2022 o 19:00 hod. v Mestskom divadle, Žilina

Tento týždeň sa môžete tešiť aj na klasické divadelné spracovanie Anny Kareniny. Najznámejší román od L. N. Tolstého ožil v inscenácii žilinského divadla, ktorá bola venovaná k 30. výročiu založenia divadla. Vstupenka do divadla stojí 10,00 €.

Koncert: Kollar/Cox/Raineri, 21.09.2022 o 21:30 hod. v Barmuseum, Martin

V Martine sa vám predstaví gitarista David Kollar spolu so zvukovým dizajnérom Rickom Coxom a talianskym trubkárom Paolom Rainerim. Budete mať možnosť počuť jedinečnú improvizačnú prezentáciu „Hudby štvrtého sveta“, ktorú nebudete vedieť zaradiť ani do žánru či kultúry. Jednoducho budete v nemom úžase. Lístok na koncert stojí 14,00 €.

Akcia: Deň mobility v knižnici, 22.09.2022 o 08:30 hod. v Krajskej knižnici, Žilina

Určite už viete o tom, že prebieha Týždeň mobility. Písali sme o ňom v našom staršom článku. Krajská knižnica sa do tohto týždňa tiež zapája, preto si pre vás pripravila celodenné podujatia. Literárny beh pre deti bude prebiehať od 08:30 do 12:00 hod., nasledovať bude Bibliorelax o 13:00 hod., po ňom bude prebiehať Tvorivý klub o 15:00 hod. a deň ukončí výpredaj kníh, ktorý bude prebiehať až do 17:00 hod..

den mobility v knižnici, zdroj = krajska kniznica, zilina.jpg FOTO: Krajská knižnica Žilina

Prednáška: Európsky týždeň mobility - svetový deň bez áut, 22.09.2022 o 10:00 hod. na dopravnom ihrisku Autoškoly Grešo, Liptovský Mikuláš

Počas európskeho týždňa mobility môžete navštíviť aj podujatie s názvom „Svetový deň bez áut“. Aj keď sú autá v dnešnej dobe veľmi potrebné, majú veľkú spotrebu a nepriaznivo vplývajú na životné prostredie. Viac sa dozviete a zažijete na dopravnom ihrisku Autoškoly Grešo.

Kurz: Angličtina pre seniorov, 22.09.2022 o 12:00 hod. v Krajskej knižnici, Žilina

Vzdelávať sa je potrebné v každom veku. Aj z tohto dôvodu si knižnica pripravila podujatie s názvom „Angličtina pre seniorov“. Prvé stretnutie prebehne tento týždeň o 12:00 hod. a dozviete sa na ňom bližšie informácie o tom, ako bude kurz prebiehať. Kurz stojí 15,00 € na pol roka a „trieda“ sa otvorí len vtedy, ak bude 5 a viac záujemcov.

angličtina pre seniorov, zdroj = krajska kniznica zilnia.jpg FOTO: Krajská knižnica Žilina

Festival: Žilinský literárny festival, 22.09.2022 - 25.09.2022 o 12:00 hod. v Novej synagóge, Žilina

Tento týždeň by mali zbystriť pozornosť najmä milovníci kníh, knihomoli. Prichádza najväčšia literárna udalosť na strednom Slovensku a tou je Žilinský literárny festival. Slávnostné otvorenie bude s Joachimom B. Schmidtom a pokračovať bude pestrým programom. Čakajú na vás workshopy, knižné trhy, prednášky, premietanie, poézia a mnoho ďalšieho. Celý program nájdete na oficiálnej stránke podujatia tu. Lístok stojí 7,00 € na jeden deň alebo 19,00 € na celý festival.

zilinsky literarny festival, zdroj = nova synagoga .png FOTO: Facebook/Nová Synagóga

Prednáška: Psychológia a etika vynálezcovstva, 22.09.2022 o 16:30 hod. v Krajskej knižnici, Žilina

Zaujímate sa o psychológiu a láka vás dozvedieť sa z tejto oblasti niečo viac? Príďte na túto prednášku. Na nej si ukážete spôsoby prekonávania bariér tvorivého myslenia, dozviete sa informácie o psychologickej zotrvačnosti a zdôrazníte si etické a morálne hodnoty, ktoré potrebuje mať každý vynálezca.

psychologia a etika, zdroj = krajska kniznica zilina.jpg FOTO: Krajská knižnica Žilina

Prednáška: Život v záchrannej stanici a ekocentre pre zvieratá v Zázrivej + premietanie filmu, 22.09.2022 o 18:00 hod. v Barmuseum, Martin

V Barmuseum budete mať taktiež možnosť navštíviť prednášku o tom, ako by sa malo mesto stavať k životnému prostrediu a do akej miery dokáže kultúra pomôcť v témach ekológie. Po prednáške bude nasledovať aj premietanie filmu Šanca prežiť a otvorená diskusia, do ktorej sa môžete zapojiť.

Kino: Filmy včelára Michala Mačičku + diskusia, 22.09.2022 o 18:00 hod. v Galérii Ľ. Fullu, Ružomberok

Michal Mačička je filmár, no zároveň sa mnohým dostal do povedomia ako aktívny včelár. „Nazerá do života včiel, fotografuje, filmuje, píše odborné aj vedecko - populárne state. Pozrite si jeho filmovú tvorbu, nahliadnite do jeho medového sveta,“ informuje mesto Ružomberok. Vstupné stojí 2,00 € pre dospelých a 1,00 € pre študentov a seniorov.

Divadlo: Anna Karenina, 22.09.2022 o 19:00 hod. v Mestskom divadle, Žilina

Aj vo štvrtok si môžete vychutnať Annu Kareninu, ktorá vás rozhodne nenechá chladným človekom. Môžete sa tešiť na excelentné herecké výkony v podobe Barbory Švidraňovej a Borisa Zachara. Vstupenka stojí 10,00 €.

anna karenina, zdroj = mestské divadlo žilina.jpg FOTO: Mestské divadlo Žilina

Divadlo: Niekto príde, 22.09.2022 o 19:00 hod. v Mestskom divadlo, Žilina

Pokiaľ vás Anna Karenina nezaujíma alebo nemáte radi historické romány, môžete využiť príležitosť a prísť na inscenáciu Niekto príde. Hra symbolizuje krehkosť vzťahov a strach, ktorý pramení už v myšlienkach párov. Vstup stojí 10,00 €.

Koncert: Baroque Goes Jazz trio, 22.09.2022 o 19:00 hod. v Rosenfeldovom paláci, Žilina

Trio Baroque Goes Jazz je pomerne nový autorský projekt flautistky Lenky Molčányiovej, ktorá sa spojila s umelcami: huslistom Jánom Kružliakom ml. a klaviristom Milošom Bihárym. Hlavnou ideou tohto spojenia by malo byť osvieženie interpretácie starej hudby a jazzu. Vstupné stojí 3,00 € pre dospelých a 2,00 € pre študentov.

Koncert: Pavol Hammel - Zelená pošta, 22.09.2022 o 19:00 hod. v Dome odborov, Žilina

Populárny album Zelená pošta oslavuje 50 rokov, preto ste srdečne pozvaní na živé vystúpenie Pavla Hammela. Koncertná zostava, ktorú v Dome odborov budete počuť pozostáva zo speváka Pavla Hammela, Františka Grigláka, Martina Valihoru, Fedora Freša Jr., Vladislava Šarišského a Petra Preložníka. Lístok stojí 22,00 €.

koncert zelena posta, zdroj = facebook:dom odborov .jpg FOTO: Facebook/Dom odborov Žilina

Podujatie: 5. ročník bowlingového turnaja o Cenu Liptova, 23.09.2022 o 10:30 hod. v penzióne Bowling, Liptovský Mikuláš

Ak ste súťaživý typ človeka, v piatok sa môžete zúčastniť bowlingového turnaju o Cenu Liptova. Vítaný je každý, kto má rád túto hru, rád sa zabáva, je odvážny, ale zároveň nemá strach z prehry. Vstup sa neplatí.

Výstava: Huby, 23.09.2022 - 24.09.2022 v Slovenskom múzeu ochrany prírody a jaskyniarstva, Liptovský Mikuláš

V našom minulom článku sme vám výstavu „Huby“ priblížili viac. Ak ste sa pre to na ňu chystali, nepremeškajte to. Uskutoční sa už tento piatok a bude trvať do soboty. Vstupné stojí 1,00 € pre dospelých, deti platia 1,00 € až od 4 rokov.

vystava huby, zdroj = facebook:slovenske muzeum ochrany prirody a jaskyniarstva .jpg FOTO: Facebook/Slovenské múzeum ochrany prírody a jaskyniarstva

Koncert: Duo Jamaha, 23.09.2022 o 18:00 hod. v Dome kultúry, Liptovský Mikuláš

V piatok sa nezabúda na žiadnu vekovú kategóriu. Pokiaľ ste fanúšikom šláger hudby, môžete poctiť vašou prítomnosťou koncert skupiny Duo Jamaha. Lístok stojí 14,00 € pre dospelých, ale v predpredaji ho dokážete získať za 12,00 €.

koncert duo jamaha, zdroj = mesto liptovsky mikulas.jpg FOTO: Mesto Liptovský Mikuláš

Festival: Žilina Žije 2022, 23.09.2022 o 18:00 hod. v Žilina

Ani na konci septembra festivaly nekončia. Tento týždeň sa uskutoční už 5. ročník mestského festivalu Žilina žije, na ktorom budete mať možnosť zažiť koncerty obľúbených slovenských skupín, uvidíte rôznorodý program, kultúrne vystúpenia, workshopy, cestovateľské besedy a taktiež nebudú chýbať prehliadky Rosenfeldovho paláca, Burianovej veže a Považskej galérie umenia. Viac sa dočítate na oficiálnej stránke podujatia tu. Základné vstupné stojí 33,00 € pre osobu.

zilina zije, zdroj = facebook:Žilina žije - festival v meste.jpg FOTO: Facebook/Žilina Žije festival v meste

Beseda + kino: Lasica a Satinský, 23.09.2022 o 18:00 hod. v KC Hviezdne noci, Bytča

Mesto Bytča a KC Hviezdne noci si pripravili podujatie venované spomienke Lasicu a Satinského. V piatok sa môžete tešiť na besedu s Petrom Gärtnerom, autorom knihy Radostná správa, a na premietanie filmu Utekajme, už ide!. Obyčajné vstupné stojí 5,00 € a zľavnené 4,00 €.

Podujatie: Stopy hľadania, 23.09.2022 o 19:00 hod. v Novej synagóge, Žilina

Nová synagóga Žilina pozýva na poetický večer. Budete mať možnosť zažiť a počuť súčasnú ukrajinskú poéziu, ktorá zaznie aj v slovenčine. Básne sa budú čítať od autorov: Kateryna Kalytko, Ostap Slyvynsky, Taňa Maljarčuk, Olesia Mamčyč, Daryna Hladun, Halyna Kruk, Ella Jevtušenko, Kateryna Michalicyna. Nenechajte si toto krásne zahraničné predstavenie ujsť. Vstupenka stojí 3,00 €.

Mini festival: FIGA - žilinský streetfood fest, 23.09.2022 - 25.09.2022 na Námestí Andreja Hlinku, Žilina

Zbožňujete jedlo a ochutnávanie nových chutí, či ingrediencií? Máte šťastie, vlastne, my všetci máme. Festival FIGA sa vracia do Žiliny a vy budete mať jedinečnú možnosť ochutnať kvalitné a chutné jedlo. FIGA je zároveň súčasťou mestského festivalu Žilina žije.

figa, zdroj = facebook:FIGA- Festival Inej Gastronómie.jpg FOTO: Facebook/FIGA - Festival Inej Gastronómie

Workshop: Keramické mesto, 24.09.2022 o 09:00 hod. v Remeselných dielňach LKS, Liptovský Mikuláš

Nebojte sa, aj tento týždeň vás čaká workshop, ktorý bude zameraný na keramiku. Lepšie povedané, bude to architektúra v hline. Na workshope budete môcť vytvoriť spájaním plátov hliny zjednodušený priestorový objekt. Vložné na túto akciu je 10,00 € a je potrebné sa prihlásiť vopred.

keramicke mesto, zdroj = mesto liptovsky mikulas.jpg FOTO: Mesto Liptovský Mikuláš

Inkluzívne kino: Kvik, 24.09.2022 o 10:00 hod. v Rosenfeldovom paláci, Žilina

Do Rosenfeldovho paláca opäť prichádza inkluzívne kino. Tentokrát to bude príbeh o 9-ročnej Babs, ktorá dostane od starého otca ako darček prasiatko Kvik. Avšak, jedného dňa ich idylický život naruší príchod kovboja. Čo sa udeje? Dozviete sa na premietaní. Vstup je zadarmo.

Tvorivá dielňa: Malé výtvory - hračka, 24.09.2022 o 10:30 hod. v Galérii Ľ. Fullu, Ružomberok

Máte malé deti? Zoberte ich v sobotu na tvorivé dielne, kde si budú môcť vyrobiť hračku. Galéria Ľ. Fullu pozýva všetky tvorivé duše na sobotnú tvorivú dielňu, kde si pomocou nití a gombíkov budú môcť vyrobiť hračku podľa vlastnej predstavy. Vstup stojí 3,00 €.

Podujatie: Rodinná sobota - vyrobme si bábku, 24.09.2022 o 15:00 hod. v Rosenfeldovom paláci, Žilina

Taktiež sa vracajú aj rodinné soboty v paláci, ktoré fungujú ako tvorivé dielne. Už túto sobotu si budete môcť s vašimi deťmi vyrobiť bábku, čo priamo nadväzuje na výstavu v paláci „Bábky v podkroví“. Vstup na podujatie je zadarmo, preto ak neviete kam s deťmi, navrhnite im toto.

Divadlo: Neznášam ťa!, 24.09.2022 o 19:00 hod. v Mestskom divadle, Žilina

V sobotu si oddýchnete aj na divadelnom predstavení „Neznášam ťa!“. Ide o situačnú komédiu o štyroch pároch na jednej silvestrovskej párty. Vydržia spolu, ak sa odhalia všetky klamstvá? To zistíte, ak prídete. Lístok stojí 10,00 €.

neznásam ta, zdroj = mestske divadlo zilnia.jpg FOTO: Mestské divadlo Žilina

Podujatie: Cestovanie v čase, 25.09.2022 o 09:00 hod. v Strečne

Posledná sobota v septembri bude patriť histórii. Teda, aspoň na hrade Strečno. Ten ožije podujatím „Cestovanie v čase“, na ktorom budete môcť zažiť stredovekú kuchyňu, rytierov, chystá sa aj veľká hostina, divadelné scénky, vyberané jedlá a mnoho iného. Vstupné sa platí tak, ako aj na bežnú prehliadku hradu.

cestovanie v case, zdroj = facebook:povazske muzem.jpg FOTO: Facebook/Považské múzeum

Podujatie: Kapustová nedeľa, 25.09.2022 o 10:00 hod. v Kysuckom múzeu, Vychylovka

V našom minulom článku sme vám priniesli informácie o pripravovanom podujatí Kapustová nedeľa. V Kysuckom múzeu budete mať možnosť vidieť kuchyňu starých materí, výrobu kapustiakov, kapustovej polievky, úhrabkov a aj folklórne vystúpenia.

Divadlo: To je divadlo!, 25.09.2022 o 16:00 hod. v Barmuseum, Martin

Nedeľu môžete ukončiť aj vtipným divadelným predstavením o divadle. Budete mať možnosť vidieť, ako vzniká predstavenie na doskách, ktoré znamenajú svet. Vďaka tejto veselej inscenácii odhalíte zákutia divadelných hier a ich príprav. Lístok do divadla stojí 4,00 €.

to je divadlo, zdroj = facebook:barmuseum.png FOTO: Facebook/Barmuseum Martin

Divadlo: Rozprávková nedeľa - Jean Favoritka, 25.09.2022 o 16:00 hod. v Dome kultúry, Liptovský Mikuláš

Už tradične sa môžete v nedeľu tešiť na rozprávku pre deti. Tento víkend zažijete bábkovú rozprávku o jednom z najvýznamnejších francúzskych humoristov a ilustrátorov J.J. Sempého. Lístok na predstavenie stojí 4,00 € pre všetkých.

rozpravkova nedela, zdroj = mesto liptovsky mikulas .jpg FOTO: Mesto Liptovský Mikuláš

Divadlo: Znovuzjednotenie Kóreí, 25.09.2022 o 19:00 hod. v Divadelnom štúdiu RosArt, Ružomberok

Bodku za víkendom môže dať aj divadelné predstavenie o ne/všedných vzťahoch Znovuzjednotenie Kóreí. „Divadelná hra súčasného francúzskeho dramatika a režiséra Joëla Pommerata je aj o najrôznejších formách ne/lásky, v ktorých bojujeme za svoje šťastie,“ opisuje divadelnú inscenáciu mesto Ružomberok.

znovuzjednotenie korei, zdroj = mesto ružomberok.jpg FOTO: Mesto Ružomberok


Súvisiaci článok
V Múzeu kysuckej dediny vo Vychylovke bude Kapustová nedeľa
Čítajte viac >

Zdieľať článok

Ďakujeme, že nás čítate. V prípade, že ste našli v článku chybu, napíšte nám na redakcia@sp21.sk

Lock-icon

Pre pridávanie komentárov do diskusie sa musíteprihlásiť