Štvrtok 16. 05. 2024 18:33:50 | Meniny má Svetozár

Stopa, ktorá zostane: Náčelník Mestskej polície Žilina vzdal hold vzorovému policajtovi

Po troch dekádach plných výziev a nezabudnuteľných zážitkov odchádza Ľudo Vandlík, známy ako Chosé, pilier Mestskej polície Žilina, na zaslúžený odpočinok. S odhodlaním, ktoré ho držalo na čele od prvých dní novovzniknutej demokracie, až po náročné zákroky, ktoré si vyžiadali pevné nervy a trpezlivosť, sa teraz teší na novú kapitolu života plnú športu a pokoja.

Juliana Krčulová|2. máj 2024|15:44:31

Zdroj: Koláž Žilina SP21/Mestská polícia Žilina

Súvisiaci článok
Mestská polícia v Žiline hodnotila svoju činnosť. V roku 2023 vybrala na pokutách takmer 260-tisíc eur
Čítajte viac >

Ľudo Vandlík a jeho nezabudnuteľný prínos pre Žilinu

Po 33 rokoch služby sa Ľudo Vandlík, známy ako Chosé, lúči s Mestskou políciou Žilina. Jeho nezameniteľný image, stoická povaha a neoceniteľný prínos, vrátane 101 darovaní krvi a nespočetných záchran životov, zanechávajú nezmazateľnú stopu.

Náčelník Mestská polícia Žilina, Peter Mišejka, vzdal hold tomuto vzorovému policajtovi a „parťákovi“, ktorý bol súčasťou mnohých príbehov, a ktorého odchod do civilu bude citeľný nielen v radoch mestskej polície, ale aj v celom meste Žilina.

„Každý, kto odišiel z radov MP si zaslúži poďakovanie a obdiv za prácu, ktorá je v súčasnej dobe čoraz náročnejšia. Ale pre Chosého, hádam sa nikoho nedotknem, musím urobiť výnimku a ako náčelník MP mu zložiť poklonu. Mladík s fúzmi a jeho nezameniteľný image, chlapec , ktorý vstúpil do radov MP v roku 1991 medzi prvými a ako jediný zo zakladajúcej partie doteraz vydržal. Neuveriteľné sa stalo skutočnosťou ... Budeš chýbať Ľudo mne, celej MP, ale predovšetkým mestu. Dobrý policajt sa nedá vychovať za mesiac, rok ani za 5. V ďalšom živote Ti prajem pokoj, zdravie, aby si užíval čo najdlhšie obdobie v nekonfliktnom prostredí a oddychoval s čistou hlavou,“ poprial Vandlíkovi náčelník žilinskej mestskej polície.


Súvisiaci článok
Mestská polícia Žilina riešila v roku 2023 takmer 200 prípadov rušenia nočného pokoja
Čítajte viac >

Zdieľať článok

Ďakujeme, že nás čítate. V prípade, že ste našli v článku chybu, napíšte nám na redakcia@sp21.sk

Lock-icon

Pre pridávanie komentárov do diskusie sa musíteprihlásiť