Sobota 27. 04. 2024 07:06:20 | Meniny má Jaroslav

Už dnes o druhej popoludní privítajú Šošoni doma v pohári Trnavu

Ide do tuhého. Teda minimálne v Slovnaft Cupe, ktoré má na programe v strede týždňa šláger štvrťfinálového programu. Futbalisti MŠK Žilina presne po týždni zabojujú po Komárne tentoraz proti Spartaku Trnava. Oficiálny klubový web mskzilina.sk priniesol rozhovor s trénerom Žilinčanov Petrom Černákom. FOTO: MŠK Žilina

Michal Filek|16. marec 2022|08:33:38

V poslednom ligovom zápase nemohol tréner počítať s viacerými hráčmi. Aký je zdravotný stav tímových opôr dnes? Bude môcť počítať s kľúčovými hráčmi?

„Musíme ešte počkať, lebo pri niektorých hráčov máme nádej, že budú do súboja s Trnavou v poriadku, no pri niektorých to asi nepôjde. Budeme čakať až do samotného dňa zápasu, ako sa situácia vyvinie. Určite budeme mať pripravených viacero variant,“ ozrejmil tréner. Slovnaft Cup je pre Žilinu opäť asi jediná možná cesta do pohárovej Európy. Aj vzhľadom na to, že v lige sú až na šiestom mieste. Keďže nás dnes čaká už štvrťfinále, že ide do tuhého.

„Všetci vidíme, že cesta do Európy vedie aj týmto smerom. Naozaj sa tam chceme dostať, lebo v minulom ročníku sme si to užívali a chceme si to zopakovať. Verím tomu, že na to motiváciu nemusíme hľadať. Navyše, hráme doma s Trnavou. Určite nastúpime dobre nachystaní a namotivovaní na súpera,“ hovorí Černák.

Spartaku sa však v jarnej časti ligy rovnako veľmi nedarí. Naposledy zachraňovali bod proti Dunajskej Strede až v samom závere stretnutia. Ako aktuálna forma ovplyvní dnešný zápas podľa trénera Černáka?

„Pohár je iná súťaž. Bude to úplne niečo iné, lebo v jednom dueli sa rozhodne o tom, či pokračujeme alebo nie. Netreba pochybovať o kvalitách súpera, ktoré sú veľké a naopak, treba sa pripraviť na to, že nás čaká veľmi ťažký súper,“ uviedol pre klubový web.

Dnes bude otvorená iba západná tribúna. Držitelia permanentiek majú vstup zdarma, ostatní za 1 euro. Súper je to však nadmieru atraktívny, preto je určite škoda, že sa hrá už od 14.00.

„Je to naozaj škoda. Proti Slovanu sme cítili podporu z tribún, a preto nás mrzí, že aj proti Trnave nebudú môcť prísť fanúšikovia vo väčšom počte. Chalani by si to zaslúžili a určite by im to pomohlo. Napriek tomu verím, že aj skupina fanúšikov vytvorí sčasti kulisu, ktoré si takého štvrťfinále zaslúži,“ uzavrel pre klubový web Peter Černák.


Súvisiaci článok
Žilinčania so Slovanom nešťastne prehrali. Rozhodla genialita Weissa mladšieho (VIDEO)
Čítajte viac >

Zdieľať článok

Ďakujeme, že nás čítate. V prípade, že ste našli v článku chybu, napíšte nám na redakcia@sp21.sk

Lock-icon

Pre pridávanie komentárov do diskusie sa musíteprihlásiť