Sobota 27. 04. 2024 15:37:15 | Meniny má Jaroslav

Historické tajomstvá a moderné skvosty: Spoznajte Žilinu s Milanom Bez Mapy

Prehľad toho najlepšieho, čo Žilina ponúka. Od historických pamiatok ako sú žilinské katakomby a gotické pivnice, cez modernú architektúru Novej synagógy, až po tipy na výlety do prírody. Spoznajte s Milanom Bez Mapy, dvojnásobným víťazom Social Awards a minuloročným druhým najvplyvnejším influencerom na Slovensku podľa časopisu Forbes, čaro tohto mesta a nechajte sa inšpirovať jeho osobnými tipmi na nezabudnuteľné zážitky.

Juliana Krčulová|25. apríl 2024|12:00:18

Zdroj: Facebook/Milan Bez Mapy

Súvisiaci článok
Najúspešnejší slovenský cestovateľský bloger Milan Bez Mapy odhalil skrytý klenot Turčianskych Teplíc
Čítajte viac >

Z cestovateľského nadšenca k influencerovi na vrchole

Milan Bardún, absolvent Stavebnej fakulty STU v Bratislave, sa už počas svojich študentských rokov začal intenzívne venovať cestovaniu, čo ho inšpirovalo k založeniu blogu Milan Bez Mapy. V roku 2016 sa jeho záľuba premenila na plnohodnotné povolanie. Predtým, ako sa stal profesionálnym blogerom, pracoval v oblasti marketingu a copywritingu. Na svojom blogu pôvodne poskytoval tipy na cenovo dostupné cestovanie, avšak po nezabudnuteľných skúsenostiach z Indie sa zameral na poskytovanie informácií o kvalitných a unikátnych dovolenkách, čo sa odrazilo aj na zmene štýlu jeho písania. V roku 2021 vydal autobiografickú knihu s názvom Influencer a začal spolupracovať s rôznymi značkami, predovšetkým z cestovateľského priemyslu.

Medzi jeho významné projekty patria spolupráce s Letiskom Košice, Bielou perlou a Tatratea. Jeho blog si získal veľkú popularitu a čitateľskú obľúbenosť, za čo bol odmenený dvoma oceneniami v ankete Social Awards. V roku 2023 sa umiestnil na prestížnom druhom mieste vo Forbes rebríčku Top influenceri Slovenska, pričom zaznamenal až jeden a pol milióna prečítaní jeho blogu.

Obrázok WhatsApp 2024-04-25 o 10.42.24_29f5bfa0.jpg Ilustračné foto. Zdroj: zilina.sp21.sk

Žilina cez objektív Milana Bez Mapy

Najúspešnejší slovenský cestovateľský bloger Milan Bez Mapy odhalil v uplynulých dňoch čaro ďalšieho stredoslovenského mesta. Navštívil Žilinu, o ktorej sa vyjadril takto: „Cez toto mesto na Strednom Slovensku som vlakom prechádzal už miliónkrát, no iba nedávno sa mi podarilo Žilinu navštíviť viac, tentokrát ako turista. A čo som videl sa mi páčilo,“ spresnil Milan Bardún na svojom blogu.

Čitateľom rovnako priblížil aj hlavné dominanty mesta, pamiatky a ich históriu, ktorá je miestami dych berúca. „Katakomby v Žiline sú súčasťou rozsiahleho systému podzemných chodieb a pivníc. Tieto katakomby, či gotické pivnice, majú historický význam a siahajú až do stredoveku. Boli využívané na rôzne účely, najmä ako skladovacie priestory či úkryt pre Židov v čase druhej svetovej vojny. V roku 1831 mesto zasiahla silná cholera, po ktorej ostalo v Žiline veľa sirôt,“ odhalil históriu katakomb, ktoré podľa jeho slov slúžili aj ako poľná nemocnica so 40 lôžkami, no v jednom momente tu bolo až 79 vojakov.

Ako Milan Bez Mapy ohodnotil čaro Žiliny a aké sú jeho osobné tipy na nezabudnuteľné zážitky v jej okolí sa dočítate na jeho blogu.


Súvisiaci článok
Hokejové dedičstvo: Výstava v OC Dubeň Žilina oslavuje históriu národného športu
Čítajte viac >

Zdieľať článok

Ďakujeme, že nás čítate. V prípade, že ste našli v článku chybu, napíšte nám na redakcia@sp21.sk

Lock-icon

Pre pridávanie komentárov do diskusie sa musíteprihlásiť