Štvrtok 09. 05. 2024 15:17:13 | Meniny má Roland

Tip na výlet: Lesopark Chrasť v Žiline

Lesopark Chrasť, obľúbená zóna oddychu medzi žilinskými sídliskami Vlčince a Solinky, ponúka návštevníkom nielen športové vyžitie a detské ihrisko, ale aj duchovnú regeneráciu pri Kaplnke Sedembolestnej Panny Márie. S náučnou interaktívnou trasou „Spoznaj seba, spoznaj les“ sa park stáva miestom objavovania prírody a lesného života hravou formou, vhodnou pre všetky vekové kategórie. Na jeho zákutia sa cez platformu YouTube pozrel aj Radoslav Záhumenský.

Juliana Krčulová|27. apríl 2024|11:15:01

Zdroj: Facebook/Lesopark Chrasť - zelené pľúca Žiliny

Súvisiaci článok
Tip na výlet: Vyhliadková veža Dubeň
Čítajte viac >

Lesopark Chrasť je idylickým miestom pre relaxáciu a aktívny oddych, situovaný medzi žilinskými sídliskami Vlčince a Solinky. Poskytuje priestor nielen pre športové aktivity a zábavu na detskom ihrisku, ale tiež pre duchovné posilnenie v blízkosti Kaplnky Sedembolestnej Panny Márie. Vďaka edukačnému interaktívnemu chodníku „Spoznaj seba, spoznaj les“ sa návštevníci môžu hravo učiť o prírode a lesnom ekosystéme, čo robí park atraktívnym pre všetky generácie.

Kľúč k prírodným pokladom Žiliny

Do Lesoparku Chrasť sa dostanete pohodlnými cestičkami zo sídlisk Vlčince a Solinky alebo z MHD zastávky Žilinská univerzita.

Turistická informačná kancelária mesta Žilina na svojom oficiálnom webe uviedla, že spomínaný lesopark je súčasťou väčšieho lesného parku, ktorý sa rozprestiera v okolí Žiliny, pričom pozostáva z ôsmich unikátnych častí – Dúbrava, Chrasť, Hradisko, Riviéra, Malchovica-Uhliská, Bánovský háj, Chlmecké hory a Dubeň-Straník, ktoré ležia vzdialené päť až sedem kilometrov od centra mesta.

S celkovou plochou približne 2 700 hektárov bolo toto územie vyhlásené mestom Žilina v roku 1981 za prímestskú rekreačnú zónu.

420515455_122100937118271993_4029311685198605164_n.jpg Zdroj: Facebook/Lesopark Chrasť - zelené pľúca Žiliny

Lesopark Chrasť ako učebnica prírody

V roku 2010 bol v Lesoparku Chrasť otvorený edukačný chodník „Spoznaj seba, spoznaj les“, ktorý je určený pre všetky vekové skupiny. Tento chodník ponúka deväť informačných panelov sprevádzaných interaktívnymi drevenými prvkami, ktoré návštevníkom zábavnou formou predstavujú les a jeho obyvateľov, jeho funkcie a význam pre životné prostredie.

Viac sa dozviete vo videu Radoslava Záhumenského, ktorý na platforme YouTube funguje na kanáli MediaRZ:


Súvisiaci článok
Adrenalín a ambície: Dvanásty triumf Way of Warrior v Žiline (VIDEO)
Čítajte viac >

Zdieľať článok

Ďakujeme, že nás čítate. V prípade, že ste našli v článku chybu, napíšte nám na redakcia@sp21.sk

Lock-icon

Pre pridávanie komentárov do diskusie sa musíteprihlásiť