Sobota 18. 05. 2024 13:28:22 | Meniny má Viola

Najúspešnejší slovenský cestovateľský bloger Milan Bez Mapy odhalil skrytý klenot Turčianskych Teplíc

Milan Bez Mapy odhalil skrytý klenot Turčianskych Teplíc. Zistite, čím sú kúpele také výnimočné a prečo by mali byť na vašom cestovateľskom zozname.

Juliana Krčulová|28. október 2023|12:00:03

Zdroj: Instagram/milan_bezmapy

Súvisiaci článok
Vo Svrčinovci dlhodobo chýbala oddychová zóna. Napokon stačilo urobiť to, čo vždy – prvý krok
Čítajte viac >

Milan Bardún je absolventom Stavebnej fakulty STU v Bratislave. Už počas štúdia sa začal venovať svojej vášni, cestovaniu, a založil blog Milan Bez Mapy. Z hobby sa stala práca na plný úväzok v roku 2016. Predtým sa živil marketingom a copywritingom. Na svojom blogu najprv radil, ako cestovať za málo peňazí, ale po zážitkoch v Indii sa rozhodol sústrediť na kvalitné a originálne dovolenky a zmenil aj štýl svojho písania. V roku 2021 napísal aj svoju autobiografickú knihu Influencer. Spolupracuje s rôznymi značkami, hlavne z cestovného sektora. Medzi jeho najväčšie projekty patria Letisko Košice, Biela perla a Tatratea. Jeho blog patrí k najpopulárnejším a najčítanejším v tejto oblasti a čitatelia ho zaň ocenili dva roky po sebe aj v ankete Social Awards. V roku 2023 sa umiestnil na druhom mieste vo Forbes rebríčku Top influenceri Slovenska.

Najúspešnejší slovenský cestovateľský bloger Milan Bez Mapy odhalil v uplynulých dňoch skrytý klenot Turčianskych Teplíc. Navštívil Moderné kúpele Turčianske Teplice, o ktorých sa vyjadril takto: „Moderné kúpele Turčianske Teplice sú jedny z najstarších v Európe. Za liečivou vodou a zdravím sem cestovali aj Žigmund Luxemburský a cisárovná Sissi, keďže táto voda má ultra vysoký obsah horčíka. Je však každá minerálna voda liečivá? Nie. Na to, aby bol prameň považovaný za liečivý, musí obsahovať aspoň 1 000 miligramov rozpustených tuhých látok na liter. Voda tu má až 1 524 miligramov,“ spresnil Milan Bardún na svojom blogu.

Čitateľom rovnako priblížil aj históriu kúpeľov v Turčianskych Tepliciach. „Cestovanie za zdravím do kúpeľov v Turčianskych Tepliciach nie je žiaden novodobý výdobytok. Prvá zmienka o miestnej vode siaha až do roku 1281. Od roku 1533 do 1949 bolo mesto majetkom Kremnice, kedy boli pramene sprístupnené všetkým vrstvám spoločnosti – dovtedy sa v nich mohli kúpať len vysoko postavení grófi a panovníci,“ poodhalil históriu miestnych kúpeľov s tým, že počas prvej svetovej vojny slúžili kúpele ako vojenská nemocnica a počas tej druhej boli úplne zatvorené.

Ako Milan Bez Mapy ohodnotil čaro Moderných kúpeľov Turčianske Teplice sa dočítate na jeho blogu.


Súvisiaci článok
Šampión Milan „Minči“ Paleš sa na decembrovom galavečere CFN 3 postaví proti známemu menu zo sveta K1
Čítajte viac >

Zdieľať článok

Ďakujeme, že nás čítate. V prípade, že ste našli v článku chybu, napíšte nám na redakcia@sp21.sk

Lock-icon

Pre pridávanie komentárov do diskusie sa musíteprihlásiť