Utorok 30. 04. 2024 00:18:20 | Meniny má Anastázia

V Žiline ocenia najlepších športovcov mesta. Bude sa radovať zástupca hokeja, futbalu či niekto iný?

Ocenenie tých najlepších vo svojom odvetví patrí k obľúbeným zvyklostiam v každom meste. Výnimkou nie je ani metropola severozápadu. V pondelok 15. apríla spoznáme mená víťazov ankety Športovec mesta Žilina za rok 2023.

Daniel Jurčík|6. apríl 2024|12:00:40

Zdroj: zilina.sk

Súvisiaci článok
Čadca privíta majstrovstvá Slovenska v street workoute. Mesto sa v jeden deň zmení na veľké športovisko
Čítajte viac >

Mesto Žilina v priebehu januára a februára prijímalo nominácie, z ktorých má odborná komisia vybrať tých najlepších. Víťazi budú vyhlásení v kategóriách: dospelí jednotlivci nad 18 rokov, mládežnícki jednotlivci od 10 do 18 rokov, športový kolektív, významné športové podujatie organizované žilinským klubom a významná činnosť športovca.

„Máme tú česť, že v Žiline pôsobí a zo Žiliny pochádza množstvo talentovaných športovcov, ktorí vo svojej disciplíne niečo dokázali a svojimi výsledkami hrdo prezentovali naše mesto, či už na domácej alebo medzinárodnej športovej scéne,“ vyhlásil pri spustení nominácií primátor Žiliny Peter Fiabáne.

Každý rok je z čoho vyberať

Laureátkou ceny za rok 2022 sa v kategórii jednotlivcov stala triatlonstka Margaréta Bičanová. Medzi mládežníkmi bol najlepším vodný slalomár Ondrej Macúš pred futbalistom Samuelom Kopáskom a hokejovou hviezdičkou Nelou Lopušanovou, ktorá patrí k favoritom aj tento rok. Cenu pre najlepší kolektív si prebral tím MŠK Žilina do 19 rokov, podujatím roka sa stal futbalový Memoriál Antona Mühelyiho a za dlhoročné zásluhy v športe ocenili aj futbalistu Bánovej Dominika Pecka a šermiara Filipa Višňovského. Špeciálne uznanie si vyslúžila dvojica hokejistov Marek Hrivík – Peter Cehlárik za zisk olympijských medailí v Pekingu.

Vyhlásenie najúspešnejších športovcov mesta Žilina za rok 2023 sa uskutoční v pondelok 15. apríla v Mestskom divadle Žilina o 18:00 hodine. Mená víťazov ani nominovaných zatiaľ nie sú známe, isté však je, že komisia má z čoho vyberať.

433568461_307357949041906_6362177493894995518_n.jpg Zdroj: zilina.sk


Súvisiaci článok
Motošport v Žiline je zase na nohách. Parkovisko pri Korytnačke opäť obsadia krásne stroje
Čítajte viac >

Zdieľať článok

Ďakujeme, že nás čítate. V prípade, že ste našli v článku chybu, napíšte nám na redakcia@sp21.sk

Lock-icon

Pre pridávanie komentárov do diskusie sa musíteprihlásiť