Utorok 14. 05. 2024 23:06:37 | Meniny má Bonifác

Futbalová legenda Ján Studený oslavuje 75 rokov s prestížnym ocenením

Ján Studený, významná osobnosť futbalu a rodák z Kysuckého Nového Mesta, bol ocenený Zlatým futbalovým odznakom Slovenského futbalového zväzu pri príležitosti svojho 75. životného jubilea. Toto prestížne ocenenie je udeľované za dlhodobú a obetavú prácu pre slovenský futbal.

Juliana Krčulová|28. apríl 2024|20:00:25

Zdroj: Koláž Žilina SP21/kysuckenovemesto.sk

Súvisiaci článok
Láskavosť ešte stále existuje. Pacient žilinskej nemocnice jej daroval vzácny dar
Čítajte viac >

Ján Studený, rodák z Kysuckého Nového Mesta a významná postava vo svete futbalu, si pri príležitosti oslavy svojich 75. narodenín prevzal Zlatý futbalový odznak Slovenského futbalového zväzu. Táto významná pocta je vyjadrením vďaky za jeho dlhoročnú a neúnavnú prácu v prospech slovenského futbalu. Informáciu priniesli zástupcovia Kysuckého Nového Mesta na oficiálnom webe.

Od lokálnej opory k národnej futbalovej autorite

Ján Studený sa narodil 5. februára 1949 v Kysuckom Novom Meste a bol dlhé roky oporou miestneho futbalu. Až do roku 1993 sa venoval podpore futbalu v regióne, staral sa o údržbu futbalového štadióna a prispieval k činnosti miestnej telovýchovnej jednoty. Po tomto roku prešiel do funkcií v klube ŠK KLF OMNIA, kde postupne dosiahol pozíciu riaditeľa, ktorú zastával až do sezóny 2010/2011.

V súčasnosti pôsobí ako podpredseda Oblastného futbalového zväzu Kysúc, je členom jeho výkonného výboru a zúčastňuje sa konferencií Stredoslovenského aj Slovenského futbalového zväzu. Okrem toho je zakladateľom futbalového tímu JAMÍR-SK a mal kľúčovú úlohu pri zaradení Kysuckého Nového Mesta do projektu výstavby umelého futbalového ihriska v spolupráci so Slovenským futbalovým zväzom.

img-6104.jpeg Zdroj: sportnet.sme.sk

„Pri preberaní najvyššieho ocenenia bolo vyzdvihnuté vedenie mesta KNM. Ku gratulácii sa pripája primátor mesta KNM a MKŠS KNM. Ján Studený sa chce touto cestou poďakovať za podporu futbalu v KNM, sponzorom, ako aj všetkým obetavým funkcionárom nášho mesta, ktorí zdarne prispievajú pri organizovaní a financovaní futbalu v KNM,“ doplnili zástupcovia kysuckej radnice.

Gratulujeme!


Súvisiaci článok
Nadšenci z Kuneradu obnovujú zabudnuté horské pramene. Vytvorili mapu, ktorá vás k nim privedie
Čítajte viac >

Zdieľať článok

Ďakujeme, že nás čítate. V prípade, že ste našli v článku chybu, napíšte nám na redakcia@sp21.sk

Lock-icon

Pre pridávanie komentárov do diskusie sa musíteprihlásiť