Štvrtok 16. 05. 2024 06:57:24 | Meniny má Svetozár

Beh za dobrú vec sa bude konať aj v Žiline. Účastníci na tejto globálnej akcii podporia významnú zbierku

Mesto Žilina bude tento rok dejiskom výnimočnej a globálnej charitatívno-športovej akcie Wings for Life 2024. Účastníci tohto podujatia podporia dobrú vec a vyskúšajú si, aké je to behať zarovno s tempom virtuálneho vozidla Catcher Car.

Michal Szentivanyi|29. apríl 2024|19:00:08

Ilustračné foto. Zdroj: freepik.com a wingsforlifeworldrun.com

Súvisiaci článok
Na Liptove plánujú 10. ročník benefičnej akcie pre hendikepované deti. Pripomína nevídanú túru o barlách
Čítajte viac >

Na podujatie pozýva samotné mesto Žilina na svojom webe. Wings for Life World Run je jedinečné globálne podujatie pre bežcov aj pre účastníkov na vozíku. Výnimočnosťou tohto podujatia je fakt, že čas štartu bude pre všetkých účastníkov na celom svete jednotný. V Žiline to bude v nedeľu 5. mája 2024 o 13:00 hodine.

Nepôjde o klasický pretek, ale o udržanie tempa s virtuálnym Catcher Carom

Pôjde o jednoduchú bežeckú trať v Parku Ľudovíta Štúra. „Namiesto cieľovej čiary súťažiaci pretekajú bok po boku a snažia sa udržať pred virtuálnym Catcher Carom. Spoj sa so svojimi kamarátmi, stiahni si appku Wings for Life World Run a pridaj sa k ostatným bežcom, pokiaľ vás virtuálny Catcher Car nepredbehne na trati. Podujatie sa začína presne o 13:00:00. Virtuálny Catcher Car vyráža 30 minút po štarte rýchlosťou 14 kilometrov za hodinu a postupne zrýchľuje svoje tempo, až kým nepredbehne aj posledných súťažiacich. 100 percent zo všetkých príspevkov a vstupných poplatkov putuje priamo na výskumné projekty v oblasti poranení chrbtice," informujú organizátori.

wings_for_life_2024_f-806x1024.jpg Zdroj: wingsforlifeworldrun.com

Vozičkári a bežci budú štartovať vedľa seba. Jedinou požiadavkou je, aby účastníci štartovali na svojom bežnom vozíku. Na tejto trase nebude chýbať ani občerstovacia stanica, nezabudnite si však zobrať aj vlastné pitie a niečo malé pod zub. „Tvoje osobné štartové číslo dostaneš cez email a tiež ho budeš môcť nájsť vedľa tvojho štartového čísla na webstránke, pár dní pred pretekmi. Appka Wings for Life World Run je tvojím nástrojom na meranie času. Virtuálny Catcher Car vyráža 30 minút po štarte a hneď, ako ťa dobehne, dostaneš jasný signál cez appku. Prosíme, uisti sa, že v deň pretekov budeš mať naplno nabitý svoj telefón," adresujú prosbu organizátori.

Aby sa účastníci mohli tejto akcie zúčastniť, je potrebné, aby mali stiahnutú aplikáciu Wings for Life World Run pre Android alebo iPhone a zaregistrovali sa.


Súvisiaci článok
Beh s Vlkmi pre život sa vracia: Pridajte sa a pomôžte zmeniť životy Štefánka, Lukyho a Antoníny
Čítajte viac >

Zdieľať článok

Ďakujeme, že nás čítate. V prípade, že ste našli v článku chybu, napíšte nám na redakcia@sp21.sk

Lock-icon

Pre pridávanie komentárov do diskusie sa musíteprihlásiť