Pondelok 29. 04. 2024 20:54:41 | Meniny má Lea

Beh s Vlkmi pre život sa vracia: Pridajte sa a pomôžte zmeniť životy Štefánka, Lukyho a Antoníny

Milujete beh a radi pomáhate ľuďom, ktorí to potrebujú? Ste na správnom mieste. Už čoskoro sa uskutoční 2. ročník benefičnej športovej akcie, ktorý zastrešuje nadácia Chadim’s charity. K organizácii sa, samozrejme, pridá aj tím žilinských Vlkov. Pôjdete behať tiež?

Radka Kostánová|8. apríl 2024|18:30:03

Ilustračné foto. Zdroj: Facebook/Vlci Žilina a Chadim's Charity

Súvisiaci článok
Nádherný zážitok a mnoho emócií: Už čoskoro sa uskutoční druhý ročník charitatívnej akcie na pomoc trom ľuďom
Čítajte viac >

Druhý ročník charitatívnej akcie s názvom „Beh s Vlkmi pre život“ sa uskutoční v sobotu 25. mája 2024. Organizuje sa pre 4-ročného Štefánka z Čiech, 24-ročného Lukyho zo Slovenska a vážne chorú Antonínu z Poľska, ktorú zastupuje jej dedko.

Každý účastník a aj žilinskí hokejisti budú športovať, pričom celý výťažok zo štartovného a verejná zbierka z akcie pôjde na ich rehabilitácie alebo zdravotné pomôcky.

Beh s Vlkmi pre život

Detailnejšie informácie o podujatí z pohľadu žilinských hokejistov ozrejmil našej redakcii marketingový a obchodný manažér tímu DOXXbet Vlci Žilina, Dávid Košút.

Ako vznikla myšlienka tohto charitatívneho behu?

„Myšlienka tejto charitatívnej akcie vznikla hlavne na strane skvelej organizácie Chadim's Charity. Organizujú celoročne viacero podujatí s podobným zámerom - pomôcť tým, ktorí to potrebujú. No a my, Vlci, sme voči podobným veciam nikdy neboli ľahostajní. Koniec koncov, sami každoročne otvárame viacero spoločenských tém a snažíme sa pomáhať, ak je to možné. Vlk ako zviera je typické svojím fungovaním v svorke. O svorku sa aj starajú, pomáhajú si. A po tomto vzore chceme spolupracovať aj my. Byť užitoční. Preto sa nám myšlienka páčila, ten projekt má hlavu a pätu a svojím menom môžeme tejto veci pomôcť. Stačilo nám jedno - dve stretnutia s Chadim's charity a dohodli sme sa na spoločných krokoch.“

429568486_387450597325151_4621479050223802956_n_e0abda73fe.jpg Zdroj: Facebook/Chadim's Charity

Čo Vás presvedčilo, aby ste sa k akcii pridali ako spoluorganizátori?

„Nás presvedčil zápal, s ktorým v Chadim's Charity pracujú. Myslím si, že to máme spoločné. Rovnako to, že celý výťažok z akcie putuje danej osobe či rodine, pre ktorú podobné akcie robíme. Oslovujú konkrétne rodiny, dokážu nám ukázať príbeh, za ktorý bojujú. Minulý rok sme behali za Martinka Kupca a jeho skvelú rodinu. So všetkými sme sa stretli a venovali sme im aj zápas. Páči sa nám, že sa prepája charita so športom. Jednak pomôžete svojmu telu, ale aj ostatným. A hlavne, musíte pre to niečo spraviť. V tomto prípade - zaregistrovať sa cez terminovka.sk a vybrať si svoju bežeckú trať. Veríme, že naše meno v týchto akciách pomáha a tešíme sa na najbližší benefičný beh.“

Na ktorých hokejistov z tímu Vlci Žilina sa účastníci behu môžu tešiť?

„Mená hráčov oznámime vždy tesne pred konaním akcie,“ uviedol pre našu redakciu Dávid Košút, marketingový a obchodný manažér tímu DOXXbet Vlci Žilina.

Pridajte sa v sobotu 25. mája k Vlkom Žilina aj vy a príďte podopriť dobrú vec!


Súvisiaci článok
Rekonštrukčné práce v okolí Štadióna MŠK Žilina už začali: Fanúšikovia, pripravte sa na obmedzenia parkovania
Čítajte viac >

Zdieľať článok

Ďakujeme, že nás čítate. V prípade, že ste našli v článku chybu, napíšte nám na redakcia@sp21.sk

Lock-icon

Pre pridávanie komentárov do diskusie sa musíteprihlásiť