Utorok 14. 05. 2024 09:12:11 | Meniny má Bonifác

Úspech a kvalita na prvom mieste: Lekárka zo Žiliny reprezentovala nemocnicu na českej konferencii

Tím gastroenterologického centra zo žilinskej nemocnice dosahuje úspechy a odvádza skutočne kvalitnú prácu. Svedčí o tom aj ďalšia pozitívna správa.

Radka Kostánová|29. apríl 2024|09:46:32

Zdroj: Facebook/Fakultná nemocnica s poliklinikou Žilina

Súvisiaci článok
Magický dátum v žilinskej nemocnici: Apríl priniesol mladým rodičom veľa radosti
Čítajte viac >

Talentovaní a šikovní lekári zo Žiliny

Zuzana Fialová, hovorkyňa žilinskej nemocnice, sa na sociálnej sieti podelila o pozitívnu novinku. MUDr. Danka Bednáriková úspešne reprezentovala nemocnicu a pracovisko gastroenterológie na českej konferencii Budějovice gastroenterologické 2024 s medzinárodnou účasťou. Tému, ktorú lekárka ponúkla, boli 1. skúsenosti s endoskopickou nekrozektómiou pankreasu.

A prečo práve táto téma?

Hovorkyňa nemocnice upresnila, že je to preto, lebo tím gastroenterologického centra začal realizovať endoskopickú nekrozektómiu pankreasu pod vedením vedúceho lekára MUDr. Dušana Poláka v spolupráci s oddelením chirurgie.

„Ťažká nekrotizujúca pankreatitída, teda zápal podžalúdkovej žľazy, môže vyvolať rôzne komplikácie. Ak pankreas odumrie, kolekcie sa ohraničia a pacient má pretrvávajúce ťažkosti, problém je možné vo vybraných prípadoch riešiť aj endoskopickou cestou, teda s minimálnou invazivitou," doplnila.

Zároveň bol súčasťou konferencie aj workshop s nácvikom endoskopických a prezentačných zručností, kde si mladí gastroenterológovia vyskúšali napríklad aj výkony, ktoré v praxi ešte nerobia.

Gratulujeme k úspechu!


Súvisiaci článok
Žilinská nemocnica dostala vzácny dar. Kráľovské postieľky pre bábätká
Čítajte viac >

Zdieľať článok

Ďakujeme, že nás čítate. V prípade, že ste našli v článku chybu, napíšte nám na redakcia@sp21.sk

Lock-icon

Pre pridávanie komentárov do diskusie sa musíteprihlásiť