Streda 24. 04. 2024 01:23:42 | Meniny má Juraj

Duel SP 21 Čepec vs Cibulka: Má sa Žilina súdiť o neplatnosť predaja Korytnačky primátorom Slotom? (VIDEO)

V Dueli sme privítali poslanca MZ Žilina Petra Cibulku a Karola Čepca z Centra voľného času Žirafa. Témou boli rozostavané športcentrum na Karpatskej a športová hala Korytnačka na Bôriku. Predovšetkým sa však debata točila okolo súvisiacich pozemkov. Cibulka chce totiž jeden chrániť a predaj druhého považuje za nezákonný a zmluvu o predaji Korytnačky tým pádom za neplatnú.

Michal Filek|14. marec 2022|09:37:17

Peter Cibulka napadol predaj športovej haly na Bôriku na polícii. Myslí si totiž, že vtedajší primátor Ján Slota daroval pozemok pod ňou, v rozpore s uznesením zastupiteľstva, súkromnej firme. Preto by mala byť kúpno-predajná zmluva neplatná a Korytnačka by sa mala vrátiť mestu za rovnakých podmienok, ako z neho začiatkom roka 2008 odišla.

„Máme uznesenie zastupiteľstva, ktoré hovorí o tom, že sa predala samotná hala a že sa predávajú pozemky okolo haly. Toto uznesenie navrhol Ján Slota, ale následne podpísal zmluvu, ktorou predaj aj pozemky pod halou. Čo nebolo súčasťou uznesenia. Daroval teda súkromnej firme ANTRADE majetok v hodnote 22 miliónov korún,“ tvrdil v debate s Karolom Čepcom Peter Cibulka.

Jeho trestné oznámenie nebolo doteraz vypočuté. Vyzval preto prezidentku, policajného prezidenta, aj prokuratúru, aby konali. „Dal som trestné oznámenie na prokuratúru. Do dnešného dňa nebol vypočutý Ján Slota. Nie je možné, aby to vyšetrovateľ takto blokoval.“

Karol Čepec sledoval predaj haly od začiatku. Takmer sa stal jeho súčasťou.

„V roku 2006 bol relatívne pohnutý čas. Bol som vtedy, ako zástupca Žirafy, za Slotom, že by sme chceli Korytnačku do správy. Slota sa jej chcel za každú cenu zbaviť, lebo mu bola na príťaž. V roku 2006 sme dostali schválenie od MZ, aby sme tam urobili audit a potom sme ju mali dostať do správy,“ objasnil Čepec.

A Cibulkovi v debate vysvetlil, ako sa to potom celé zamotalo.

„Vstúpil však do toho podnikateľ Dudi Wieder, ktorý tam chcel urobiť obchodné centrum. Nakoniec od toho odstúpil. Slota potom naštvaný predložil dve uznesenia. Prvé hovorilo o predaji samotnej haly a druhé, ktoré bolo schválené, hovorilo o predaji haly a priľahlých pozemkov.“ Dnes by sa takýto proces, podľa Čepca, nemohol udiať, lebo už musia byť v uznesení uvedené podrobnosti predaja.

„Vtedy však dostal Slota biancošek od zastupiteľstva, aby mohol urobiť s halou, čo uzná za vhodné. Po prehratých voľbách potom podpísal kúpno-predajnú zmluvu na 112 miliónov eur, ktoré hneď minul na sochu Hurbana v Budatíne a splatenie dlhov hokejového klubu.“ Aj toto, a oveľa viac o téme sa dozviete v zázname Duelu.


Súvisiaci článok
Duel SP 21 Šuteková vs. Chodelková: Potrebuje mesto Korytnačku, Karpatskú, alebo ďalšie haly?
Čítajte viac >

Zdieľať článok

Ďakujeme, že nás čítate. V prípade, že ste našli v článku chybu, napíšte nám na redakcia@sp21.sk

Lock-icon

Pre pridávanie komentárov do diskusie sa musíteprihlásiť