Sobota 27. 04. 2024 06:31:42 | Meniny má Jaroslav

Obrovská pomoc rodičom. Ružomberok otvorí špeciálnu triedu pre deti s poruchou autistického spektra

V priestoroch Základnej školy Bystrická cesta 14 v Ružomberku vznikne špeciálna trieda, ktorá bude poskytovať výučbu pre žiakov s autizmom. Stane sa tak prvou v meste a odbremení rodičov od hľadania vhodného vzdelávacieho zariadenia či vybavovania domáceho vzdelávania.

Daniel Jurčík|25. marec 2024|08:00:03

Zdroj: Facebook/Ľubomír Kubáň - primátor mesta Ružomberok

Súvisiaci článok
Dopravným obmedzeniam sa nevyhnú ani na Liptove. Od apríla začínajú práce na ceste v Novej Hrboltovej
Čítajte viac >

Dobrú správu oznámil primátor Ľubomír Kubáň príspevkom na sociálnej sieti. Podniknuté zmeny vysvetlil akútnou potrebou podať pomocnú ruku rodičom. „Mnohokrát musia prekonať strastiplnú cestu, kým sa im podarí dieťa s diagnózou autizmus umiestniť do základnej školy. V mnohých prípadoch to bolo desiatky kilometrov od bydliska, inokedy ostali detičky na domácom vzdelávaní s absenciou socializácie," vysvetlil ružomberský primátor.

V niektorých prípadoch došlo podľa Kubáňa aj k vyčleneniu detí s poruchami autistického spektra zo škôl, pretože v nich na špeciálnu výučbu nemali vytvorené podmienky. To sa však zmenilo a po jednaniach mestskej samosprávy, vedenia školy a centra v oblasti prevencie a poradenstva je dohoda na svete. Dvere špecializovanej triedy by sa mali otvoriť už v nadchádzajúcom školskom roku 2024/2025.


Súvisiaci článok
Do opusteného kaštieľa na Liptove sa vracia život: Tento predmet pôjde na svoje miesto
Čítajte viac >

Zdieľať článok

Ďakujeme, že nás čítate. V prípade, že ste našli v článku chybu, napíšte nám na redakcia@sp21.sk

Lock-icon

Pre pridávanie komentárov do diskusie sa musíteprihlásiť