Pondelok 29. 04. 2024 02:25:03 | Meniny má Lea

Dopravným obmedzeniam sa nevyhnú ani na Liptove. Od apríla začínajú práce na ceste v Novej Hrboltovej

Správa ciest Žilinského samosprávneho kraja, závod Liptov a stavebná spoločnosť STANTER na webovej stránke informujú, že od utorka 2. apríla začínajú stavebné práce na stavbe oporného múru cesty číslo III/2211 v Novej Hrboltovej.

Radka Kostánová|18. marec 2024|17:15:58

Ilustračné foto. Zdroj: Freepik.com

Súvisiaci článok
Na moste v Korytnici sa začali búracie práce. Vodiči si na obchádzku počkajú asi mesiac
Čítajte viac >

Od utorka 2. apríla by mali začať stavebné práce na stavbe oporného múru cesty číslo III/2211 v Novej Hrboltovej. Hovorca mesta Ružomberok, Vladimír Miškovčík, na webovej stránke doplnil, že priebeh prác bude poznačený dopravnými obmedzeniami, ktoré budú trvať počas celej doby výstavby až do jej predpokladaného ukončenia v septembri tohto roku.

mapa.png Zdroj: ruzomberok.sk

Odmedzenia v doprave

Premávka v tomto úseku cesty bude zúžená do jedného jazdného pruhu a doprava bude striedavo riadená semaformi. Ako Miškovčík ďalej uviedol, počas realizácie stavebných prác bude dochádzať ku krátkodobým úplným uzáverám cesty, ktoré môžu spôsobiť krátkodobé zdržanie a diskomfort pre účastníkov cestnej premávky. Bohužiaľ, zmena organizácie dopravy sa dotkne aj prevádzky mestskej autobusovej dopravy.

Obyvateľov miestnej časti, ktorí budú v okolí stavby, mesto Ružomberok žiada, aby motorové vozidlá neparkovali na krajnici a v tesnej blízkosti stavby. Je to potrebné hlavne z toho dôvodu, že premávka bude zúžená do jedného jazdného pruhu, a tak sa potrebuje vytvoriť priestor pre vozidlá stojace pred semaformi.

IMG_2804-1084x1200.jpg Zdroj: ruzomberok.sk

Primátor sa ospravedlňuje za dočasné obmedzenia a ďakuje za trpezlivosť:

„Oporný múr cesty v Novej Hrboltovej je investičná akcia Žilinského samosprávneho kraja v hodnote 970-tisíc eur. Z pozície krajského poslanca i primátora mesta Ružomberok sa veľmi teším, že sa tieto stavebné práce dostali do fázy realizácie. Oporný múr je poškodený, má nestabilné podlažie, čo vplýva na konštrukciu vozovky. Verím, že stavebné práce odstránia problémy, na ktoré dlhodobo upozorňovala ešte bývalá mestská poslankyňa za Hrboltovú, Anna Šanobová, terajšia pani poslankyňa Michaela Kútniková, a za ktorých riešenie sme zabojovali v krajskom parlamente. Ako každé stavebné práce, i tieto prinesú dočasný diskomfort pre motoristov i obyvateľov Hrboltovej, prosím všetkých o trpezlivosť a toleranciu. Ja to jednoznačne hodnotím ako dobrú správu pre naše mesto a verím, že rovnaký názor budú mať aj obyvatelia dotknutej mestskej časti. Ďakujem za realizáciu stavby Žilinskému samosprávnemu kraju, Liptovskému závodu Správy ciest ŽSK, ale aj všetkým, ktorí sa na tomto diele budú podieľať,“ zhodnotil primátor mesta Ružomberok Ľubomír Kubáň.


Súvisiaci článok
Úspech pod Strečnom: Prvá etapa zabezpečovacích prác je dokončená
Čítajte viac >

Zdieľať článok

Ďakujeme, že nás čítate. V prípade, že ste našli v článku chybu, napíšte nám na redakcia@sp21.sk

Lock-icon

Pre pridávanie komentárov do diskusie sa musíteprihlásiť