Pondelok 06. 05. 2024 15:02:56 | Meniny má Hermína

Národná ulica v Žiline prejde radikálnou obmenou. Aktuálne stromoradie nahradí nová výsadba

Jasene štíhle, ktoré doteraz zdobili ulice Jána Milca a Národnú ulicu v Žiline, čakajú „ťažké časy“. Negatívne klimatické zmeny spôsobili, že ich pestovanie a starostlivosť o ne je čoraz náročnejšia a aktuálne sa im v mestskom prostredí vôbec nedarí. Hubové ochorenie spôsobuje, že trpia a chradnú.

Juliana Krčulová|6. október 2023|09:30:11

Zdroj: Zilina.sk

Súvisiaci článok
Na ulici Komenského v Žiline pribudne nový kvetinový záhon. Mesto bude opäť o niečo krajšie
Čítajte viac >

Martina Brnčalová z referátu mediálnej komunikácie a propagácie mesta Žilina v nových Radničných novinách informovala, že z tohto dôvodu sa samospráva rozhodla, že v dlhšom časovom horizonte pristúpi ku kompletnej zmene druhovej skladby stromov.

Do riešeného priestoru budú podľa jej slov postupne vysádzané stromy, ktoré sú vhodnejšie do mestského prostredia a zároveň ulicu vizuálne zatraktívnia.

„Aktuálne v uvedenej lokalite dochádza k vykopaniu priestoru 3 kusov stromových mís po asanovaných stromoch a ich vyplneniu štrukturálnym substrátom. Na pripravené miesta bude vysadený kultivar Brestu – „Ulmus ‘Frontier“, ktorý je svojím vzrastom a vlastnosťami vhodnou alternatívou do mestského intravilánu,“ priblížila Brnčalová a dodala, že v rovnakom čase jeden takýto strom pribudne aj na susediacej Ulici Jána Milca.


Súvisiaci článok
Na najmladšom žilinskom sídlisku sa začína s budovaním 87 parkovacích miest. Radnica plánuje aj výstavbu úplne nového parkoviska
Čítajte viac >

Zdieľať článok

Ďakujeme, že nás čítate. V prípade, že ste našli v článku chybu, napíšte nám na redakcia@sp21.sk

Lock-icon

Pre pridávanie komentárov do diskusie sa musíteprihlásiť