Sobota 18. 05. 2024 19:01:12 | Meniny má Viola

Opatrná, ale učenlivá: Klárka sníva o trpezlivej rodine

Mladá sučka Klárka, ktorá svoj život začala v osade a prešla si útulkami v Rožňave a Žiline, teraz túži po láske a bezpečí trpezlivej rodiny. Napriek opatrnosti spôsobenej predchádzajúcimi skúsenosťami ukazuje pokrok a ochotu učiť sa nové veci.

Juliana Krčulová|6. máj 2024|13:00:00

Zdroj: Koláž Žilina SP21/Útulok Žilina

Súvisiaci článok
Otvorte svoje srdce fenke Tare. Chce opäť porozumieť ľuďom a hľadá zodpovednú rodinu a domov
Čítajte viac >

Klárka je ročná sučka, ktorá aktuálne váži 16 kilogramov. Jej život sa nezačal veľmi šťastne. Do svojich štyroch mesiacov žila v osade, neskôr ju premiestnili do útulku v Rožňave a od 25. apríla sa nachádza v Útulku Žilina.

Klárka je podľa slov dobrovoľníkov zo žilinského útulku zo začiatku opatrná, nemá zjavne dobré skúsenosti s ľuďmi, no rýchlo prišla na to, že jej už nič zlé nehrozí. „Vie sa na človeka zavesiť ako taká opička. Na vodítku sa naučila celkom rýchlo chodiť, ostatné sa postupne bude učiť. Je to kontaktná sučka, ktorá potrebuje začať dôverovať, ale je šikovná, robí pokroky,“ ozrejmili dobrovoľníci, ktorí sú toho názoru, že Klárka je vhodná len do trpezlivej rodiny, ktorá jej dopraje čas, aby si zvykla.

Je čipovaná, ošetrená proti vonkajším a vnútorným parazitom a kastrovaná.

V prípade záujmu o adopciu Klárky, môže široká verejnosť osloviť Útulok Žilina od pondelka do soboty od 9:00 do 19:00 hodiny prostredníctvom telefónneho čísla +421 903 404 236.


Súvisiaci článok
Sisi a Wendy: Hľadá sa nový domov pre dvojicu nerozlučných psích kamarátok
Čítajte viac >

Zdieľať článok

Ďakujeme, že nás čítate. V prípade, že ste našli v článku chybu, napíšte nám na redakcia@sp21.sk

Lock-icon

Pre pridávanie komentárov do diskusie sa musíteprihlásiť