Piatok 03. 05. 2024 21:02:08 | Meniny má Galina, Timea

Otvorte svoje srdce fenke Tare. Chce opäť porozumieť ľuďom a hľadá zodpovednú rodinu a domov

Fenka Tara sa dostala do útulku v Žiline pred štyrmi rokmi aj so svojimi súrodencami. Jej správanie bolo nepredvídavé a ľudskému kontaktu sa vyhýbala. Momentálne sa nachádza v dočasnej opatere a čaká, kedy si ju nájde zodpovedná rodina s novým domovom. Tara sa opäť potrebuje naučiť spolunažívať s ľuďmi.

Michal Szentivanyi|10. apríl 2024|17:15:22

Zdroj: Koláž Žilina SP21/Útulok Žilina

Súvisiaci článok
Sisi a Wendy: Hľadá sa nový domov pre dvojicu nerozlučných psích kamarátok
Čítajte viac >

Tara sa do útulku dostala v júni roka 2020 so svojimi ďalšími súrodencami. „Keďže Tara sa ani po 6 mesiacoch v útulku nezmenila a človeku sa stále vyhýbala, nedala sa chytiť, odišla 16. januára 2021 do dočasnej opatery, kde sa učí všetko potrebné pre život v novej rodine. Po príchode do dočasnej opatery bola Tara vyplašená, keď sme ju vybrali z auta, hryzla od strachu, keď som ju chytila za obojok alebo pripla na vodítko, skákala, hrýzla do vodítka, ale v dočasnej opatere sa s ňou naučili pekne chodiť na vodítku," uvádzajú životný príbeh Tary dobrovoľníci z útulku.

Fenka Tara spočiatku komunikovala len so psami, na ľudský kontakt sa začala tešiť až po 8 mesiacoch a po 10 mesiacoch už bola viac naviazaná na ľudí ako na psov, „Keďže Tara z prvej adoptívnej rodiny už po 3 dňoch ušla, keďže rodina nedodržala dohodnuté pravidlá a trvalo nám dlhých 6 týždňov, kým sa nám ju podarilo odchytiť, hľadáme pre Taru skutočne zodpovednú rodinu, ktorá bude s nami v neustálom kontakte, kým si tam Tara úplne zvykne a naviaže sa na svoju novú rodinu. Rodinu, ktorá sa nebude hrať na hrdinov a chytrejších, ako sme my, ktorí Taru dokonale poznáme," uvádzajú na pravú mieru odborníci.

„V dočasnej opatere prešla krásnou zmenou, vie sa pekne naviazať na svojho človeka, teší sa, na vychádzkach môže chodiť na voľno," dodali kompetentní z útulku v Žiline.


Súvisiaci článok
Začnite novú kapitolu s Ronym: Šteniatko s búrlivou minulosťou hľadá lásku a nový domov
Čítajte viac >

Zdieľať článok

Ďakujeme, že nás čítate. V prípade, že ste našli v článku chybu, napíšte nám na redakcia@sp21.sk

Lock-icon

Pre pridávanie komentárov do diskusie sa musíteprihlásiť