Nedeľa 28. 04. 2024 22:51:00 | Meniny má Jarmila

Sisi a Wendy: Hľadá sa nový domov pre dvojicu nerozlučných psích kamarátok

Po náročnom začiatku v množiarni našli Sisi a Wendy útočisko v Útulku Žilina, no teraz si hľadajú nový spoločný domov. Tieto dve 5,5-ročné sučky, vážiace 7 a 8 kilogramov, sú pripravené na nový život v rodinnom dome s oplotenou záhradou. Vďaka láskavosti dobrovoľníkov sú už vakcinované, odčervené, čipované a kastrované, pripravené na adopciu zodpovednou rodinou, ktorá im poskytne potrebnú pozornosť a čas na adaptáciu na nové prostredie.

Juliana Krčulová|21. marec 2024|19:01:15

Zdroj: Koláž Žilina SP21/Útulok Žilina

Súvisiaci článok
Odmietnutá, ale nie zlomená: Ajda dokazuje, že staršie psy môžu byť skvelými spoločníkmi
Čítajte viac >

Sisi a Wendy sa do Útulku Žilina dostali spoločne 14. júna 2022 z množiarne, kde nemali dostatočnú socializáciu, preto odišli do dočasnej opatery. Obe majú 5,5 roka, Wendy má aktuálne 7 kilogramov, Sisi má o kilo viac.

„Privolanie sa naučili rýchlo, obe už behajú s hafanmi, aj na vychádzkach na voľno. Obe sa s ostatnými hafanmi znášajú dobre, obe si prídu samé pre pohladenie a Sisi sa pohladenia domáha tým, že hrabká do ruky. Rýchlo sa naviazali a sledujú človeka všade. Stále ich niektoré veci vyrušujú, ale je to oveľa lepšie, ako keď prišli,“ uviedli žilinskí dobrovoľníci.

331289521_695799178904495_417179799730282514_n.jpg Zdroj: Facebook/utulokZilina.sk

Wendy a Sisi sú ako kópie jedna druhej, sú na seba veľmi naviazané, preto im dobrovoľníci zo žilinského útulku hľadajú spoločnú zodpovednú novú rodinu, ktorá býva v rodinnom dome s dobre oplotenou záhradou, a ktorá by im poskytla bývanie vo vnútri.

„Majú hygienické návyky, keď sú samé, neničia zariadenie, neštekajú, ani nezavýjajú. Sú nenáročné na pohyb, ponaháňajú aj pohrajú sa spolu, sú na seba naviazané a spolu spokojné, vnútri sú vždy kľudné, stačí im pozornosť svojho človeka. Sú vakcinované, odčervené, čipované a kastrované,“ doplnili dobrovoľníci.

Hľadajú im spoločnú zodpovednú novú rodinu, ktorá je ochotná a schopná dodržiavať určité zásady - hlavne prvé mesiace, kým si v novej rodine úplne zvyknú. Pripomínajú, že nová rodina musí počítať s tým, že prechod do nových podmienok a všetky zmeny s tým spojené, bude pre obe náročné a ich naviazanie sa na novú rodinu a prijatie nového prostredia bude na niekoľko týždňov až mesiacov.

V prípade záujmu o adopciu Sisi a Wendy, môže široká verejnosť osloviť Útulok Žilina od pondelka do soboty od 9:00 do 19:00 hodiny prostredníctvom telefónneho čísla +421 903 404 236.


Súvisiaci článok
Hugo, psík s veľkým srdcom, sníva o novom začiatku
Čítajte viac >

Zdieľať článok

Ďakujeme, že nás čítate. V prípade, že ste našli v článku chybu, napíšte nám na redakcia@sp21.sk

Lock-icon

Pre pridávanie komentárov do diskusie sa musíteprihlásiť