Nedeľa 19. 05. 2024 09:29:01 | Meniny má Gertrúda

Bombová hrozba na stanici v Žiline spôsobila niekoľkominútové meškania. Polícia začala trestné stíhanie (AKTUALIZOVANÉ)

V nedeľu večer 5. mája prijali policajti zo Žilinského kraja na tiesňovú linku od operátorky Železničnej spoločnosti Slovenskej republiky informáciu, že prijala od neznámej osoby hovor. Na žilinskej železničnej stanici sa mala nachádzať bomba.

Radka Kostánová|6. máj 2024|12:15:00

Zdroj: Koláž/Žilina SP21, Facebook/Polícia SR - Žilinský kraj a zilina.sp21.sk

Súvisiaci článok
Opitá 58-ročná žena prekročila povolenú rýchlosť. Policajti jej zadržali vodičský preukaz
Čítajte viac >

Gabriela Kremeňová, krajská policajná hovorkyňa, informovala, že v nedeľu 5. mája po 21:30 hodine získali žilinskí policajti na tiesňovej linke od operátorky Železničnej spoločnosti Slovensko informáciu, že prijala od neznámej osoby hovor. Podľa všetkého sa na žilinskej železničnej stanici mala nachádzať bomba.

Prítomnosť bomby sa nepotvrdila

Podľa dostupných informácií žilinskí policajti bezodkladne prijali bezpečnostné opatrenia, železničnú stanicu evakuovali a vykonali všetky potrebné opatrenia. Policajní pyrotechnici so psami špecialistami na vyhľadávanie výbušnín, vykonali pyrotechnické prehliadky vo všetkých príslušných priestoroch železničnej stanice, vo vypravených ako aj v odstavených vlakových súpravách, s negatívnym výsledkom.

„Vyšetrovateľka Okresného riaditeľstva Policajného zboru v Žiline začala vo veci trestné stíhanie pre trestný čin šírenia poplašnej správy. Policajti vyhodnocujú všetky informácie smerom k osobe volajúceho a k motívu jeho konania," dodala Kremeňová.

01.JPG Zdroj: Facebook/Polícia SR - Žilinský kraj

Aktualizácia v pondelok 6. mája o 14:27 hodine:

V súvislosti s incidentom sme oslovili aj Železničnú spoločnosť Slovensko. „Zamestnanci Kontaktného centra Železničnej spoločnosti Slovensko prijali o 21:17 hodine anonymné telefonické oznámenie, že v stanici Žilina je umiestnený nástražný výbušný systém. Okamžite to ohlásili polícii Slovenskej republiky, ktorá podnikla kroky v súlade s bezpečnostnými protokolmi," odpovedal na otázky Žilina SP21 hovorca Železničnej spoločnosti Slovensko Dominik Drevický.

ŽELEZNIČNÁ STANICA 3.jpg Ilustračné foto. Zdroj: zilina.sp21.sk

Drevický dodal, že Železničná spoločnosť Slovensko a polícia kladú veľký dôraz na bezpečnosť. „Cestujúca verejnosť a zamestnanci železníc boli z preventívnych dôvodov evakuovaní z budovy stanice. Vlaková doprava cez stanicu Žilina bola zastavená od 21:59 hodiny," pokračoval Drevický.

Vlaky pre incident meškali stovky minút

Príslušníci polície so služobnými psami následne prehľadali budovu stanice. Stanica bola po nepotvrdení hrozby po 00:21 hodine opäť otvorená pre verejnosť a vlaková doprava bola obnovená. „V dôsledku tejto udalosti meškalo 12 vlakov Železničnej spoločnosti Slovensko: jeden vlak EuroCity, dva expresy, jeden rýchlik a 8 osobných vlakov. Meškania sa pohybovali v rozpätí od 8 do 175 minút," uzavrel Drevický.


Súvisiaci článok
Tragická sobota v Martine. Vyhasol život člena aeroklubu, polícia vzniesla obvinenie (AKTUALIZOVANÉ)
Čítajte viac >

Zdieľať článok

Ďakujeme, že nás čítate. V prípade, že ste našli v článku chybu, napíšte nám na redakcia@sp21.sk

Lock-icon

Pre pridávanie komentárov do diskusie sa musíteprihlásiť