Nedeľa 19. 05. 2024 11:01:43 | Meniny má Gertrúda

Na ulici Komenského v Žiline pribudne nový kvetinový záhon. Mesto bude opäť o niečo krajšie

Na Komenského ulici v Žiline pribudne o pár dní nový trvalkový záhon. Časť súčasného chodníka mesto odstráni a pretvorí na samostatný pás zelene. Informovala o tom Martina Brnčalová v novom vydaní Radničných novín.

Radka Kostánová|5. október 2023|19:00:16

Zdroj: Facebook/Mesto Žilina

Súvisiaci článok
Na najmladšom žilinskom sídlisku sa začína s budovaním 87 parkovacích miest. Radnica plánuje aj výstavbu úplne nového parkoviska
Čítajte viac >

V Žiline na Komenského ulici pribudne ďalší kvetinový záhon. Ako informuje Martina Brnčalová v novom vydaní Radničných novín, zdobiť ho budú rôzne trvalky, okrasné trávy a obľúbené cibuľoviny vysadené tak, aby bola zabezpečená dynamika riešeného priestoru postupným kvitnutím jednotlivých druhov po celý rok.

Cieľom mesta je, aby celá ulica pôsobila atraktívnejšie, avšak bude to aj úžitkové. Pás kvetín pekne oddelí cestnú komunikáciu od chodníka.

„Verejný priestor skrášlime aj na opačnom konci mesta. Námestíčko v Závodí spríjemníme osadením prenosných kvetináčov na spevnenej ploche okolo kríža, pričom na tieto účely v nich vysadíme trvalky a okrasné trávy,“ uzatvorila Martina Brnčalová.


Súvisiaci článok
Peter Šimko z Múzea dopravy v Rajeckých Tepliciach získal prémiu Literárneho fondu
Čítajte viac >

Zdieľať článok

Ďakujeme, že nás čítate. V prípade, že ste našli v článku chybu, napíšte nám na redakcia@sp21.sk

Lock-icon

Pre pridávanie komentárov do diskusie sa musíteprihlásiť