Nedeľa 19. 05. 2024 04:27:51 | Meniny má Gertrúda

Na najmladšom žilinskom sídlisku sa začína s budovaním 87 parkovacích miest. Radnica plánuje aj výstavbu úplne nového parkoviska

Na žilinskom sídlisku Hájik pribudnú desiatky nových parkovacích miest. Médiá o tom informovala Katarína Gazdíková z odboru komunikácie a vzťahov s verejnosťou Mesta Žilina, pričom uviedla, že žilinská radnica nové parkovacie miesta doplní konkrétne na uliciach Dadanova, Petzvalova, Kempelenova a na Ulici Korzo. Samospráva plánuje na Ulici Mateja Bela vybudovať aj nové parkovisko.

Juliana Krčulová|5. október 2023|11:30:03

Zdroj: Zilina.sk

Súvisiaci článok
Šelmy z ranča v Žiline-Brodne previezli do záchranného centra v Indii
Čítajte viac >

Katarína Gazdíková z odboru komunikácie a vzťahov s verejnosťou Mesta Žilina informovala, že na najmladšom žilinskom sídlisku sa aktuálne začína s budovaním 87 parkovacích miest. Vzniknúť by podľa jej slov mali na uliciach Dadanova (40 miest), Petzvalova (17 miest), Kempelenova (5 miest) a na Ulici Korzo (25 miest).

„Súčasťou projektu je dobudovanie chodníka smerom k materskej škole z Petzvalovej ulice. Nové parkovacie miesta budú hotové do konca januára 2024. Cena projektu je 213 980,11 eur,“ priblížila Gazdíková.

Primátor Žiliny, Peter Fiabáne, spresnil, že vrátane parkovacích miest pripravuje radnica na Hájiku aj výstavbu úplne nového parkoviska. „Nachádzať sa bude na Ulici Mateja Bela a jeho súčasťou bude celkovo 93 stojísk. Máme pripravenú projektovú dokumentáciu a aktuálne je projekt vo fáze inžinierskej činnosti k vydaniu stavebného povolenia,“ spresnil primátor Žiliny, Peter Fiabáne.

Parkovisko bude podľa dostupných informácií dopravne napojené na existujúcu miestnu komunikáciu. Komunikácie v rámci parkoviska sú navrhnuté ako dvojpruhové obojsmerné účelové cesty so základnou šírkou vozovky 5,5 metra a 5,2 metra. Tridsať percent projektovaných parkovacích miest bude mať pripravenú káblovú infraštruktúru pre nabíjacie stanice elektromobilov, čo pre predmetné parkovisko predstavuje 28 z celkového počtu parkovacích miest.

„V rámci projektu sú navrhnuté dva priechody pre chodcov. Prvý priechod sa vyznačí na Kvačalovej ulici, druhý bude vyznačený na Ulici Mateja Bela. Súčasťou riešeného územia je výsadba rastlín zložená z bylinnej, krovitej a stromovej časti. Hodnota investície je 723 870,07 eur,“ uzavrela Gazdíková.


Súvisiaci článok
Na Strednej odbornej škole elektrotechnickej v Žiline pribudne 16 nových odborných učební
Čítajte viac >

Zdieľať článok

Ďakujeme, že nás čítate. V prípade, že ste našli v článku chybu, napíšte nám na redakcia@sp21.sk

Lock-icon

Pre pridávanie komentárov do diskusie sa musíteprihlásiť