Piatok 18. 10. 2024 06:48:05 | Meniny má Lukáš

Tunel s pandou a opičia dráha: Liptovský Mikuláš modernizuje detské ihriská

Mesto Liptovský Mikuláš investovalo 10-tisíc eur do modernizácie detských ihrísk, čím potešilo najmenších novými hernými prvkami. Tunel s pandou, dvojhojdačka a opičia dráha sú len niektoré z noviniek, ktoré deti nájdu na ihriskách v Palúdzke, Starom meste a Stošiciach.

Juliana Krčulová|10. október 2024|08:00:15

Zdroj: Koláž Žilina SP21/Mesto Liptovský Mikuláš

Súvisiaci článok
Až 40 príbehov sa uchádza o vašu priazeň: V ankete Detský čin roka sú aj žiaci Žilinského kraja
Čítajte viac >

Mesto investovalo do detských ihrísk: Nové atrakcie za 10-tisíc eur

Mesto Liptovský Mikuláš doplnilo detské ihriská o nové prvky, pričom modernizácia stála 10-tisíc eur. O novinkách informovala hovorkyňa mesta, Vikória Perďoch Čapčíková.

„Najmenší môžu preliezť rozprávkovým tunelom, pozhovárať sa s kamošom na hojdačke, alebo si precvičiť celé telo na opičej dráhe. Nové herné prvky nainštalovalo mesto v troch lokalitách začiatkom októbra. V Palúdzke na Štraussovej ulici pribudla tunelová zostava s vyobrazením pandy, v Starom meste za Slovenským múzeom ochrany prírody a jaskyniarstva namontovali zamestnanci VPS dvojhojdačku. V rozrastajúcich sa Stošiciach deti zaujme opičia dráha, na ktorej nadobudnú základné schopnosti z gymnastiky, udržania stability a motoriky. Nové prvky mesto inštalovalo aj na Nábreží,“ konkretizovala hovorkyňa.

Radnica v minulosti inovovala ihriská na Štefánikovej a Hurbanovej ulici v Starom meste, na Hroboňovej v Liptovskej Ondrašovej, Pod slivkou na Podbrezinách a na Demänovskej ulici v Palúdzke.

V Liptovskom Mikuláši je celkovo 37 oficiálnych detských ihrísk.


Súvisiaci článok
Liptovský Mikuláš investuje do infraštruktúry: Poslanci schválili peniaze na chodníky a ďalšie rekonštrukcie
Čítajte viac >

Zdieľať článok

Ďakujeme, že nás čítate. V prípade, že ste našli v článku chybu, napíšte nám na redakcia@sp21.sk

Lock-icon

Pre pridávanie komentárov do diskusie sa musíteprihlásiť