Štvrtok 17. 10. 2024 23:59:46 | Meniny má Hedviga

Liptovský Mikuláš investuje do infraštruktúry: Poslanci schválili peniaze na chodníky a ďalšie rekonštrukcie

Na chodník v liptovskomikulášskej mestskej časti Liptovská Ondrašová poputuje suma 100-tisíc eur.

TASR|8. október 2024|14:30:19

Ilustračné foto. Zdroj: Facebook/Mesto Liptovský Mikuláš

Súvisiaci článok
Obyvatelia sídliska Solinky majú o niekoľko parkovacích miest viac. Radnica zainvestovala takmer 160-tisíc eur
Čítajte viac >

V Beniciach sa zas mesto pripojí ku krajskej investícii a dá zrekonštruovať spojenie cesty prvej triedy a hlavnej prejazdovej komunikácie. Ide o rozpočtové opatrenia, ktoré v týchto dňoch schválili liptovskomikulášski mestskí poslanci.

Nový asfalt v celej dĺžke dá na jeseň radnica položiť aj na Mlynskej ulici v Palúdzke. „Sumu 71-tisíc eur presunulo zastupiteľstvo na projektovú dokumentáciu pre nový bytový dom, ktorý majú postaviť na Ulici Eduarda Penkalu,“ informovala hovorkyňa mesta Liptovský Mikuláš Vikória Perďoch Čapčíková.

Zamestnanci Verejnoprospešných služieb spustili obnovu chodníka popri hlavnom ťahu z centra smerom na Podbreziny. V septembri začali aj s rozširovaním frekventovaného chodníka na Kuzmányho ulici v Starom Meste. Na jeseň odovzdajú vynovené chodníky v demänovskom parku, na Trstici v Iľanove a v Ploštíne pri pamätníku.

457511152_935604368610671_8345168536153410325_n.jpg Ilustračné foto. Zdroj: Facebook/Mesto Liptovský Mikuláš

„Na Nábreží Dr. Aurela Stodolu stavbári pracujú aj pri budovaní 50 nových a rekonštrukcii 120 existujúcich parkovacích miest. Akcia je spojená s obnovou vozovky, chodníkov a kanalizácie,“ dodala hovorkyňa.

Nová oddychová zóna, ktorá na jeseň pribudne v hornej časti pešej zóny na Podbrezinách, bude oproti pôvodným plánom lepšie vybavená. Na jej postavenie vlani venoval 50-tisíc eur investor obchodného centra v spodnej časti sídliska. Ďalších 65-tisíc eur vynaloží mesto zo svojich prostriedkov. Podľa hovorkyne tam obyvatelia nájdu lavičky, altánky, zázemie pre cyklistov a novú zeleň.


Súvisiaci článok
Ukončite stresujúce čakanie na prípadnú pokutu. Štát ponúka možnosť, ako si sankciu overiť okamžite
Čítajte viac >

Zdieľať článok

Ďakujeme, že nás čítate. V prípade, že ste našli v článku chybu, napíšte nám na redakcia@sp21.sk

Lock-icon

Pre pridávanie komentárov do diskusie sa musíteprihlásiť