Štvrtok 19. 09. 2024 14:04:12 | Meniny má Konštantín

Modernizácia v žilinskej nemocnici: Chirurgické oddelenie získalo pokrokový operačný stôl

Fakultná nemocnica s poliklinikou Žilina pokračuje v modernizácii svojho vybavenia, čím výrazne zlepšuje podmienky pre pacientov aj zdravotnícky personál.

Monika Bieliková|13. august 2024|08:00:03

Zdroj: Koláž Žilina SP21/Facebook/Fakultná nemocnica s poliklinikou Žilina

Súvisiaci článok
Žilinská nemocnica dostala ďalšie prekvapenie: Potešia sa najmä najmenšie bábätká
Čítajte viac >

Najnovším prírastkom je moderný operačný stôl, ktorý bol zakúpený pre oddelenie chirurgie. V tlačovej správe o tom informovala hovorkyňa Fakultnej nemocnice s poliklinikou Žilina, Zuzana Fialová. Tento inovatívny prístroj prináša vyššiu efektivitu a bezpečnosť pri chirurgických zákrokoch.

Modernizácia vybavenia je kľúčová

Oddelenie chirurgie v Žiline disponuje tromi operačnými sálami, pričom posledný z používaných stolov už nevyhovoval súčasným medicínskym štandardom. „Investície do modernizácie nášho vybavenia sú kľúčové, keďže našou víziou je poskytovať vysokokvalitnú a bezpečnú zdravotnú starostlivosť, uviedol riaditeľ nemocnice Juraj Kacian.

Nový stôl výrazne zlepší podmienky pre vykonávanie rôznych typov operácií, vrátane zložitejších laparoskopických zákrokov, ktoré na staršom zariadení nebolo možné plnohodnotne realizovať.

FNsP ZA_Chirurgické zariadenie prináša najmä efektivitu a bezpečnosť.JPG Zdroj: Fakultná nemocnica s poliklinikou Žilina

Operačný stôl prináša nové možnosti

Moderný operačný stôl je vybavený najnovšími technológiami, vrátane elektrického polohovania a integrovaných senzorov, ktoré zvyšujú bezpečnosť pacienta počas operácie. „Moderný chirurgický stôl nám otvára možnosti, ktoré sme na jednej zo sál doposiaľ nemali, od jednoduchých až po zložité chirurgické výkony. Nové zariadenie, ktoré naše oddelenie získalo, je v neposlednom rade veľkým prínosom pre komfort a celkovú bezpečnosť pacientov,“ zdôraznil primár oddelenia chirurgie, Juraj Váňa.

FNsP ZA_Stôl je vybavený najmodernejšími technológiami, vrátane elektrického polohovania a integrovaných senzorov.JPG Zdroj: Fakultná nemocnica s poliklinikou Žilina

Ročne sa na starom stole uskutočnilo 800 až tisíc zákrokov, pričom nový stôl umožní ešte efektívnejší priebeh operácií vďaka kompatibilite s ďalším vybavením nemocnice.

Tento krok je súčasťou širšej stratégie nemocnice zameranej na modernizáciu a zlepšovanie zdravotnej starostlivosti, ktorá zabezpečí pacientom najvyššiu úroveň liečby.


Súvisiaci článok
Lekárom v žilinskej nemocnici pôjde práca viac od ruky. Chirurgovia a ortopédi získali moderné vybavenie
Čítajte viac >

Zdieľať článok

Ďakujeme, že nás čítate. V prípade, že ste našli v článku chybu, napíšte nám na redakcia@sp21.sk

Lock-icon

Pre pridávanie komentárov do diskusie sa musíteprihlásiť