Sobota 07. 09. 2024 23:12:05 | Meniny má Marianna

Žilina pokračuje kultúrnym letom: Čaká vás filmový Kinematograf, Jazz Wine Festival aj Dožinky (PROGRAM)

Žilinské kultúrne leto pokračuje aj počas celého augusta. Pozrite si, aký program vás čaká.

Monika Bieliková|24. júl 2024|14:00:04

Ilustračné foto. Zdroj: Koláž SP21/kulturneleto.eu

Súvisiaci článok
Žilina žije kultúrou a zábavou: Pripravené sú aj hudobné stredy v Sade SNP (PREHĽAD)
Čítajte viac >

Žilina sa aj v závere leta môže tešiť na bohatý program plný zaujímavých podujatí. Mesto o programe informovalo na svojom webe. Už druhý augustový víkend, od stredy 7. do piatka 9. augusta, bude Mariánske námestie hostiť podujatie Kinematograf. Návštevníci sa môžu tešiť na premietanie troch nových filmov slovenskej a českej produkcie pod holým nebom.

Hneď nasledujúci víkend, v piatok 16. a sobotu 17. augusta, bude Mariánske námestie patriť žilinskému Jazz Wine Festivalu. Tento festival prinesie to najlepšie z džezovej hudby zo Slovenska aj zo zahraničia. Milovníci folku a tradičnej kultúry by si nemali nechať ujsť Dožinky, ktoré sa uskutočnia o týždeň neskôr. „Návštevníkov čaká bohatý kultúrny program, krojovaný sprievod mestom a ľudové výrobky od rôznych remeselníkov," informovala v tlačovej správe vedúca odboru komunikácie a vzťahov s verejnosťou Mestského úradu Žilina, Katarína Gazdíková.

07-768x494.jpg Ilustračné foto. Zdroj: zilina.sk

Záver letných prázdnin spríjemní vážna hudba. Štátny komorný orchester Žilina vystúpi pri príležitosti 70. výročia SNP s programom pod vedením šéfdirigenta Františka Maceka. Koncert sa uskutoční v stredu 28. augusta na Mariánskom námestí.

Okrem týchto veľkých podujatí pokračuje aj Žilinské kultúrne leto, ktoré ponúka tradičné stredajšie programy v Sade SNP. Každú stredu sa tu konajú hudobné, filmové alebo kultúrne podujatia. Pre deti je pripravené divadlo v Sade na Studničkách. „Po prvýkrát sa detské divadelné predstavenia tlmočia do posunkovej reči, čím sa vytvára priestor pre zábavu aj pre deti so sluchovým postihnutím," dodala Gazdíková.

Príďte a vychutnajte si posledný letný mesiac poriadnou dávkou kultúry.

Snímka obrazovky 2024-07-22 140140.png Zdroj: zilina.sk


Súvisiaci článok
Pomôžte zlepšiť život túlavých mačiek v Žiline: Staňte sa dobrovoľníkom v útulku!
Čítajte viac >

Zdieľať článok

Ďakujeme, že nás čítate. V prípade, že ste našli v článku chybu, napíšte nám na redakcia@sp21.sk

Lock-icon

Pre pridávanie komentárov do diskusie sa musíteprihlásiť