Sobota 05. 10. 2024 09:58:15 | Meniny má Viera

Tip na výlet: Rozhľadňa Dubová pri Rajci

Ešte neviete, čo budete robiť v sobotu 18. mája? Máme pre vás jeden tip. Zástupcovia Považského múzea pripravujú ďalšiu prírodovednú exkurziu. Tentokrát sa môžu všetci milovníci prírody tešiť na vychádzku na rozhľadňu Dubová pri Rajci.

Radka Kostánová|11. máj 2024|10:00:16

Zdroj: turisticky.sk

Súvisiaci článok
Tip na výlet: Rozhľadňa na Bobovci
Čítajte viac >

Milovníci prírody sa môžu v sobotu 18. mája tešiť na výlet na rozhľadňu Dubová pri Rajci. Magdaléna Lacková, hovorkyňa Považského múzea, priblížila, že zraz na turistickú akciu bude v sobotu 18. mája o 9:30 hodine na železničnej zastávke Rajec a ukončenie je plánované na železničnej zastávke Kľače, organizátori preto odporúčajú uprednostniť dopravu vlakom.

Rekreačné podujatie je odhadované minimálne na 5 hodín a bude prispôsobené príchodu a odchodu vlakov. „Trasa bude stredne náročná, pôjdeme pekným lesným prostredím po náučnom chodníku Okolím Rajeckého hradu. Čakajú nás malebné výhľady na hrebeň Malej Fatry aj na Súľovské skaly. Prevýšenie naberieme 271 metrov, spolu prejdeme približne 7 kilometrov. K dispozícii bude monokulárny ďalekohľad na pozorovanie vtáctva, ale návštevníci si môžu priniesť aj vlastný,“ doplnila botanička Považského múzea Květa Kicková.

Akcia je vhodná pre všetky vekové kategórie. Vstupné na osobu sú 2 eurá, deti do 6 rokov majú vstup zadarmo.

Vychadzka_Dubova_web.jpg Zdroj: pmza.sk


Súvisiaci článok
Tip na výlet: Lúčanský vodopád a hrad Likava
Čítajte viac >

Zdieľať článok

Ďakujeme, že nás čítate. V prípade, že ste našli v článku chybu, napíšte nám na redakcia@sp21.sk

Lock-icon

Pre pridávanie komentárov do diskusie sa musíteprihlásiť